Potrivit revistei medicale „Prevention“, curentul actual, ce sustine ca alimentele sunt mai bune, mai nutritive, daca sunt crude, este lansat de extremisti, care sustin ca daca alimentele sunt gatite, se distrug  nutrientii, care apoi alimente sanatoase antioxidanti ajung degradati in stomac. Alti experti sustin  insa  ca acestea sunt un amestec de fantezii si fapte reale. Desi in revista mentionata se precizeaza ca americanii ar trebui sa manance mai multe fructe si mai putine dulciuri si carbohidrati rafinati, autorii discrediteaza credinta ca alimentele gatite fermenteaza in stomac sau intestine, spunand ca este un nonsens total.

In plus, in timp ce unele vitamine, cum ar fi cele hidrosolubile, C si complexul B, pot fi pierdute daca unele alimente sunt gatite mai mult, alti nutrienti, cum ar fi Licopene (constructor al oaselor si anticancerigen) au nevoie de caldura pentru a fi eliberati. De asemeni, in articol este demontata, ca fiind nefondata, afirmatia ca prepararea prin caldura a alimentelor distruge proteinele si fibrele vegetale, asa cum sustin promotorii stilului de nutritie cu alimente crude.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)