Daca exagerati cu oricare din aceste alimente: cartofi prajiti, fierti, pireu, pai, potatoes cartoficiorba de cartofi, clatite cu cartofi, paine cu cartofi, si alte preparate din/cu cartofi, riscul apartitiei diabetului de tip 2 se va mari.

In urma unui studiu efectuat pe 85 de mii de subiecti (femei), s-a juns la concluzia ca persoanele ce consuma cantitati mari de produse pe baza de cartofi sunt predispuse diabetului. Consumul de cartofii are ca efect cresterea rapida a glucozei din sange, datorita indicelui glicemic mare(IG).

Consumul exagerat de alimete cu IG mare, in cazul nostru-cartofii, poate duce la aparitia rezistentei la insulina si a diabetului. Femeile care au consumat cereale integrale au prezentat un risc scazut de aparitie a diabetului.

Cu toate astea, un studiu recent a demonstrat ca  nu este nici o interdependenta intre riscul de diabet sau obezitate si indicele glicemic.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)