- Antrenamentul
in sine nu e de ajuns pentru pentru dezvoltarea unui abdomen bine lucrat si impozant. Ei bine, acesta-i adevarul. Exercitiile pentru abdomen iti intaresc in mod sigur trunchiul, dar daca nu scapi de grasimea din jur, nu-ti vei indeplini niciodata visul oricarui barbat de altfel, un abdomen plat cu muschii evidenti.
- Atunci are oare vreun sens sa te complici cu intarirea trunchiului? Sigur ca trebuie sa continui antrenamentele, insa regimul alimentar va hotari cat de mult se vor vedea rezultatele. Vestea buna e ca nu ai nevoie de 101 tipuri de exercitii abdominale, trei sunt suficiente.
Antrenamentul abdomenului
- De trei ori pe saptamana antreneaza-ti abdomenul cu o zi odihna intre ele. Exercitiile fa-le intr-un ritm moderat, nici prea repede, nici prea incet. La finalul miscarii, contracta-ti abdomenul. NU e nevoie de sute de repetari, 25 sunt de ajuns. Intre timp, tine pauze scurte intre serii pentru a spori eficacitatea.
1. Crunch (lucreaza muschii abdominali superiori si mediani)
Din pozitia culcat pe spate sprijina picioarele pe o banca orizontala. Tine mainile la ceafa ridicand putin capul. Ridica-ti bustul, apoi revino in pozitia initiala. Repeta.
2. Ridicarea soldului cu picioarele ridicate (lucreaza muschii abdominali mediani si inferiori)
Culca-te pe spate pe plan orizontal, pozitioneaza mainile intinse langa trunchi cu palmele lipite pe podea, sau cu mainile sub ceafa. Ridica picioarele vertical, apoi ridica-ti soldul. Revino cu soldul in pozitia initiala. Repeta.
3. Echere pe banca orizontala (lucreaza muschii abdominali mediani si inferiori)
Aseaza-te lateral pe o banca orizontala si sprijina-te pe banca, intinde-ti picioarele si ridica picioarele la piept. Revino in pozitia initiala. Repeta miscarea.
Cum sa te antrenezi daca vrei patratele
- In primul rand, consuma alimente „curate„. Cunoscand obiceiurile alimentare contemporane, nu m-as mira sa ai putin surplus. , aici ma refer la colaceii din jurul taliei. Daca te hranesti „curat„, adica sanatos, depozitul de grasime se va reduce si treptat, vor fi vizibili si muschii abdominali.
- Alimentatia „curata” include si 6 mese pe zi. Asa e, trebuie sa mananci mai des dar trebuie sa fi atent ce mananci. Fara fast-food sau semipreparate. Majoritatea alimentelor din magazinele obisnuite sunt de fapt gunoaie, nici nu ar trebui sa le numim alimente. Problema cea mai grava nu e nivelul nutritiv scazut, ci mai ales ca sunt nesanatoase si nu ajuta la dezvoltarea musculaturii.
- Incepe-ti ziua cu fulgi de ovaz sau muesli naturali. Adauga afine sau alte fructe si pregateste-ti o omleta din albusul a 3 oua. Incheie-ti micul dejun cu o felie de paine prajita din cereale integrale si o ceasca de ceai sau cafea (fara zahar sau frisca). Urmatoarele mese sa contina carbohidrati complecsi (orez, cartofi dulci, gustari din cereale integrale, fasole verde, varza, fulgi de ovaz, migdale), proteine slabe (pui grill fara piele, branza, peste, curca, carne de vita).
- Nu te chinui cu calcularea caloriilor, oricum nu le poti defini exact. Urmeaza principiul o palma de proteine slabe si carbohidrati cat o minge de tenis la fiecare masa. Daca e posibil, nu manca seara dupa ora 7. In cazul in care ti-e totusi foame inainte de culcare, alege un mar in locul chipsurilor.
mai 26th, 2012 on 20:49
Iar referitor la alimentatie? Ce sfaturi ne dati pentru a pastra patratelele?