In anii 50, la americani, oul era considerat alimentul ideal datorita faptului caoua ochiuri proteine culturism acesta contine 4 grame de grasimi, 6 grame de proteine, 1 g de carbohidrati si alte vitamine si minerale. Din nefericire, in anii  ’50, populatia murea pe capete din pricina bolilor de inima. Din aceasta cauza, ouale au cazut in dizgratie dupa ce a a fost descoperita legatura dintre bolile cardiace si colesterol.

Asociatia Cardiaca Americana a recomandat, pentru o lunga perioada de timp, consumul a acel mult 4 oua pe saptamana, insa noile studii vin si contrazic aceste afirmatii. Conform acestora, consumul unui ou pe zi nu are nici un efect asupra cresterii nivelelor de colesterol.

Noile cercetari au mai aratat ca, si anume, colesterolul alimentar joaca un rol mai putin important la cresterea nivelelor de colesterol decat colesterolul produs de catre organism. Ouale pot fi folosite de asemenea la slabit. Mai multe cercetari efectuate in cadrul Universitatii din Louisiana au dovedit faptul ca femeile obeze, ce au consumat cate 2 oua zilnic, pe o perioada de 8 saptamani, au inregistrat o scadere in greutate cu 66% mai mare si au avut o micsorare cu 83% a circumferintei taliei, decat persoanele din grupul etalon.

Trebuie mentionat ca, ouale ajuta la slabit, datorita faptului ca reduc senzatia de foame si nu cresc sansele aparitiei bolilor cardiovasculare, daca sunt consumate cu moderatie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 1 vote)