Pizza la gratar este excelent de buna, daca sti sa faci totul cum trebuie. blat pizzaTocmai de aceea VitaClub iti vine in ajutor cu o reteta extrem de simpla si usor de preparat, imprumutata de la Ben Levitan, autor al volumului Specialitati la indemana. Contine amidon,proteine,legume, toate la un loc(reteta, nu volumul). Esentiala la aceasta reteta este blatul, care trebuie sa fie tare, pentru a nu se lipi de grilaj, sau sa cada printre acesta.

Ingrediente:

  • 2 linguri de faina
  • 1 blat congelat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 cutie de rosii intregi, decojite, scurse si taiate bucati
  • 100 grame branza feta, maruntita
  • 100 g creviti, fierti

Ce am de facut?

  • Presara faina pe o suprafata curata. Intinde bine blatul cu un socitar, apoi modeleaza-l pana obtii o forma rotunda. Daca vrei un blat mai pufos, poti folosi doua blaturi pe care le unesti prin presare. Unge aluatul pe ambele fete cu ulei de masline si aseaza-l pe gratar 3 minute, pana se rumeneste. Intoarce-l, presara rosiile, branza feta si crevetele, apoi lasa tot ansamblul pe gratar inca 2 minute.

Rezultatul: 8 felii de pizza, total calorii=780 calorii si 25 grame de grasimi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Pizza cu rosii,branza feta si creveti la gratar, 10.0 out of 10 based on 1 rating