Cromul straluceste si din punct de vedere nutritiv. Un studiu de ultima ora, realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea „John Hopkins” (Maryland) pe un grup de 684 de persoane, a relevat faptul ca subiectii care aveau broccoli se numara printre cele mai sanatoase alimentecele mai ridicate niveluri de crom in organism prezentau un risc de infarct cu 35% mai redus fata de cei care inregistrau un deficit al aceestui element esential.

Specialistii de la „John Hopkins” nu au putut determina inca mecanismul exact prin care cromul ne poate proteja de afectiuni cardiovasculare, dar unele cercetari anterioare sustin ca acest metal incetineste ingrosarea arterelor si creste nivelul de HDL(colesterol „bun”). Acestea fiind spuse, retine ca o cana de brocolli (preparat, nu crud) contine 22 de micrograme de crom, adica peste jumatate din doza necesara.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Treci pe metale, 10.0 out of 10 based on 1 rating