Vegetarieniii sunt diferiti de restul semenilor prin simplul fapt ca in alimentatia lor nu se gasesc alimente de origine animala, oricare ar fi modul de preparare.

 

 

Acestia fierb majoritatea alimentelor pe care le folosesc in alimentatie.

Acest lucru insa nu aduce numai beneficii deaorece ati crede ca acestia mananca intotdeauna alimente sanatoase si ca au o sanatate de invidia, insa lucrurile nu stau tocmai asa deoarece prin fierbere se pierd substantele esentiale din alimente,cum ar fi enzimele de care organismul are mare nevoie.

Zarzavaturile fierte in apa au cel mai mult de suferit deoarece sunt puternic distruse, si daca ar fi sa dam un ex. sa zicem varza, aceasta in timpul fierberii isi pierde 60% din valoarea initiala.

Deasemenea in urma procesului de fierbere nu sunt pierdute numai enzimele cat si vitaminele, cum ar fi vitamina c care joaca un rol important in curatarea sangelui.Sarurile minerale, alt constituent al alimentelor, au si ele de suferit deoarece in timpul fierberii acestea sunt eliminate in apa in care se fierb legumele.

Proteinele care deasemenea joaca un rol crucial in mentinerea sanatoasa si la parametrii optimi a organismului, si acestea isi pierd aproximativ 2/3 din valoarea lor nutritiva si se modifica devenind in urma arderilor metabolice doar reziduri si acizi.

VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)