Au existat pana acum rapoarte conflictuale asupra pericolelor prezentate de consumul de cafea. Unii sugerau ca poate cauza variate forme de cancer si ca este un factor de risc care poate cauza probleme inimii daca e bauta in cantitati mari.

In 1960 doctorii au intrebat 8.000 de subiecti cate cesti de cafea beau zilnic. Patruzeci de ani mai tarziu nu au gasit nici o legatura cu bolile de inima, totusi cei care au baut zilnic pana la 6 cesti de cafea aveau de 5 ori mai putine sanse sa dezvolte boala Parkinson. De aici concluzia conform careia cafeaua s-ar putea sa protejeze impotriva deteriorarii celulelor creierului.

Alti cercetatori, de la Harvard, au descoperit ca aceia care beau 4-5 cesti de cafea pe zi reduc riscul de a face diabet de tip 2 cu 30%. Oamenii de stiinta de la o universitate din Germania au identificat un compus in cafea care pare sa protejeze impotriva cancerului de colon.

Un studiu din Grecia sugereaza ca o ceasca de cafea pe zi protejeaza impotriva bolilor de inima, dar lucrul nu e valabil pentru cei care beau multa cafea zilnic. Cei mai multi dintre specialisti sunt de acord ca a consuma pana la 3 cesti de cafea pe zi nu prezinta nici un fel de riscuri.

Culturistii au aflat ca o cafea bauta inaintea efortului reduce nivelul de durere musculara, indeparteaza momentul oboselii si stimuleaza corpul sa mobilizeze mai multa grasime, ca sursa de energie, in timpul efortului, de aceea multi consuma bauturi energizante, care contin in cea mai mare parte  cofeina, si alte  substante energizante.

VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)