Daca planta are cel putin 2 ani, radacinile se recolteaza in martie-aprilie, iar daca planta are doar un an, radacinile se recolteaza in octombrie-noiembrie. Brusturele este eficient in tratarea hiperaciditatii gastrice, gutei, durerilor reumatismale, litiazei biliare, hipertensiunii, afectiunilor duodenale.

Infuzia preparata din seminte sau din radacina de brusture da rezultate excelente in uzul extern sub forma de comprese: vindeca plagile purulente, ulceratiile, furunculoza si diverse eruptii cutanate.  Infuzia se prepara din 2-4  linguri de radacina uscata si maruntita la 1 litru de apa clocotita. Se acopera vasul, se lasa sa se infuzeze 15 minute, se  strecoara, se indulceste, si se  bea intreaga cantitate in cursul zilei.

Pentru stoparea caderii parului poti folosi urnatorul remediu: doua linguri de ulei de brusture  amestecate cu un galbenus de ou. Amestecul se intinde pe par, si timp de 10 minute, stai cu capul infasurat intr-un prosop uscat si incalzit. Efectele sunt vizibile dupa numai 1 saptamana de tratament cu brusture.

VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)