In ziua in care ai fost conceput, “zanele” care ti-au aranjat genele au luat trei decizii pentru tine, pe ce rol are genetica in culturism, sporturicare sunt convins ca ai vrea sa le poti modifica pe ici, pe colo, prin punctele esentiale, si anume:

  • numarul maxim de fibre musculare;
  • procentul de fibre musculare cu contractie rapida si cu contractie lenta;
  • forma muschiilor atunci cand sunt complet dezvoltati.

Asadar daca nu te-ai nascut dotat pentru a participa la stafeta olimpica 4X100 metri, este mai bine sa-ti iei gandul de la un astfel de obiectiv. Atletii de la extreme, cei mai rapizi si cei mai puternici, cei cu musculatura de culturist si cei cu rezistenta deosebita, erau deja la extreme in momentul in care spermatozoidul pentra peretele ovulului, pentru ca, in momentele urmatoare, configuratia genetica a campionului sa fie inscrisa in cromozomi. Vestea buna e, ca intre aceste extreme exista destul spatiu de manevra. Putini dintre noi isi vor atinge potentialul genetic. Probabil ca nu vei ajunge niciodata un munte de muschi(probabil ca nici nu vrei asta..), dar antrenandu-te cum si cat trebuie, ai sanse sa devii macar un “deal” de muschi:).

Cea mai buna buna cale pentru a-ti atinge obiectivele este sa inveti sa-ti folosesti muschii la capacitate maxima. Succes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)