Program amtrenament:

  • Presa inclinata 1×25 repetari
  • Extensii la aparat 1×20 repetari
  • Genuflexiuni 1×15 repetari

Exercitiile sunt facute in superserie, fara pauza intre ele, iar numarul repetarilor poate fi mai mare deoarece Casey continua seria pana cand nu mai putea face nici o repetare.

Pe foaie(adica pe ecran), antrenamentul nu pare cine stie ce, in fond sunt doar trei serii in total, cate una din fiecare exercitiu, dar incercati-l si s-ar putea sa nu reusiti sa-l terminati. Sergio Oliva (Mr. Olympia ‘67, ‘68, ‘69) nu a reusit sa-l termine, prima oara cand l-a incercat, desi era la ora aceea unul dintre cei mai mari si puternici culturisti de pe Pamant. Iata un fragment, ce descrie acest antrenament, din cartea “Nautilus Book” scrisa de E. Darden.

“Sa incepem cu picioarele, le spuse Arthur Jones lui Casey Viator si Sergio Oliva. Sergio vizita Florida si era pe cale sa inceapa primul sau antrenament utilizand principiile lui Jones. Sergio, zise Jones, lasa-l pe Casey sa faca cateva exercitii inainte sa incepi si tu. Casey a inceput prin a face 25 de repetari non stop la presa inclinata pentru picioare cu 210 kg. Imediat a fost “gonit” de Jones la aparatul de extensii pentru cvadricepsi unde a facut 22 de repetari cu 90 kg. Deja inima lui Casey depasise 220 batai pe minut si gafaia ca un motor cu aburi in timp ce transpiratia ii curgea pe tot corpul.

Dar nu era timpul pentru odihna. Instantaneu, Jones l-a dus pe Casey la suportii de genuflexiuni unde il astepta o bara incarcata cu 180 kg. Aici Casey a reusit 17 repetari continue, facand repetari complete. Ok, Sergio, e randul tau, spuse Jones, in timp ce Casey, incapabil sa mai mearga, s-a asezat pe cea mai apropiata banca. Oliva a ajuns la bara de genuflexiuni dupa ce a facut 17 repetari cu 210 kg la presa si 16 la extensii cu 90 kg. Cand a indoit genunchii pentru a incepe genuflexiunile cu 180 kg a cazut gramada la podea ca si cand ar fi fost lovit in cap.

Noroc cu suportii de protectie care au oprit bara la 1 m de podea.”

VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)