Ceapa face parte din aceeasi familie cu usturoiul si este una dintre cele mai ceapa verde  quercitinacunoscute vegetale. Efectele  benefice ale cepei sunt la fel de recunoscute ca si cele ale usturoiului; compusii activi ai cepei lupta cu succes impotriva infectiilor, reduc presiunea sangvina si colesterolul, trateaza astmul si reduc riscul aparitiei bolilor de inima.

Insa cele mai importante proprietati ce caracterizeaza ceapa, sunt cele anticancerigene, gratie dialil-disulfitului, un puternic principiu activ continut, care blocheaza dezvoltarea celulelor tumorale. Mai mult, compusii din ceapa stopeaza formarea de nitrosamine, substante nocive care se formeaza in tubul digestiv. Numeroase studii epidemiologice au aratat faptul ca persoanele care consuma multa ceapa prezinta o probabilitate mai mica de aparitie a cancerului stomacal.

Ceapa mai contine quercitina, un puternic antioxidant, extrem de util sportivilor; de mentionat ca quercitina din ceapa nu se distruge prin inghet sau gatit.

Tinand cont de cele scrise mai sus, eu va sfatuiesc sa introduceti ceapa si usturoiul in alimentatia voastra (bineinteles, nu inainte de vreo intalnire…)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)