Flavanolii fac parte din categoria antioxidantilor, si ii gasim in ceai, vin rosu, fructe, precum si in ciocolata. Rolul antioxidantilor este acela de a combate efectele negative ale radicalilor liberi, ce pot duce la  slabirea sistemului CIOCOLATA CULTURISM caloriiimunitar, boli ale inimii, unele forme de cancer, si imbatranire premataura.

Daca ar fi sa facem o comparatie, putem spune ca acestia actioneaza la fel ca rugina, distrugand membranele celulei si ADN-ul acestora. In ceea ce priveste importanta flavanolilor asupra sanatatii, putem spune ca acestia sprijina producerea de oxid nitric de catre endoteliu -celulele ce captusesc vasele de sange.

Rolul oxidului nitric este foarte important, deoarece acesta ajuta la mentinerea fluxului sanguin, la mentinerea  unei tensiuni scazute si a sanatatii sistemului cardiovascular.Imposibilitatea de a secreta oxid nitric se manifesta prin nivele scazute de energie si performanta sexuala slaba.

Oamenii de stiinta italieni au demonstrat ca flavanolii din ciocolata au dus la, diminuarea presiunii sanguine sistolice cu 13 mm Hg si a presiunii sanguine diastolice cu 10 mm Hg, au ajutat la mentinerea sanatatii vaselor de sange si a diamentrului acestora, au redus nivelul de colesterol “rau” si rezistenta la insulina.

Desi ciocolata este un aliment ce ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange, nu trebuie sa exagerati, deoarece ciocolata contine foarte multe calorii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Ciocolata regleaza tensiunea, 5.0 out of 10 based on 1 rating