Arnold credea ca un culturist este judecat dupa punctele sale slabe, nu dupa cele forte si spunea: „Te poti concentra doar asupra unui lucru o data.“ De-a lungul anilor, el s-a concentrat asupra gambelor si asupra abdominalilor.arnold Schwarzenegger culturism bodybuilding Planul sau avea 4 parti: Prima, care dura din octombrie pana in ianuarie, etapa de regenerare si recuperare dupa pregatirea pentru Mr. Olympia, era perioada de joaca in sala fara a programa un anumit nr. de serii. Acesta era timpul pentru refacere fizica si mentala si pentru crearea dorintei de a o lua de la capat in ianuarie.

Arnold era foarte grijuliu cu „hranirea“ si „cresterea“ acestei dorinte. Fara aceasta dorinta, antrenamentele nu pot ajunge la intensitatea si concentrarea mentala necesara. Din ianuarie pana in martie se antrena ca un culturist-powerlifter. Utiliza exercitii de baza, serii putine si nu mai mult de 4 antrenamente pe saptamana. Cateodata antrena intreg corpul de 3 ori pe saptamana, cateodata de 2 ori, lucrand toata partea de sus la un antrenament, iar la urmatorul toata partea de jos. Facea pauze mai mari intre serii, incercand mereu sa mareasca greutatile, concentrandu-se desigur asupra partilor slabe ale corpului, antrenandu-le de 2-3 ori pe saptamana. Antrenamentele durau cel mult 75 de minute. Din aprilie pana in iunie, Arnold trecea la 6 antrenamente pe saptamana lucrand fiecare grupa de 2 ori pe saptamana.

Antrenamentele durau 90-120 minute. Din iulie pana in septembrie, urma pregatirea speciala pentru concurs (Mr. Olympia). Se antrena de 2 ori pe zi lucrand fiecare grupa de 3 ori pe saptamana. In total se antrena 2-3 ore zilnic. In aceasta perioada  limita pauza intre serii la cat era nevoie ca partenerul sau sa faca seria. Acest tip de antrenament si o dieta stricta il ajuta sa obtina o reducere la minim a stratului de grasime fara sa  faca deloc exercitii aerobice.

Multi culturisti se plangeau de greutatea si suferinta din timpul antrenamentelor si discutau despre acestea la nesfarsit cu prietenii lor de sala, lucru pe care Arnold il considera contraproductiv. Unii tipi veneau la sala si se plangeau ca au de facut un antrenament greu. Arnold, un filozof prin natura sa, care era capabil sa stabileasca ce anume era important pentru el si sa urmareasca neobosit acel tel, le zicea: „Daca nu-ti place sa te antrenezi, cauta-si altceva de facut, deoarece nu vei fi niciodata un culturist cu adevarat mare fara sa iubesti antrenamentele“.

Daca continuai sa ai o atitudine negativa cu privire la antrenament si viata in general, pur si simplu dispareai din cercul lui.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Cum se pregatea Arnold pentru competitii, 2.0 out of 10 based on 1 rating