De exemplu, alergarea nu dezvolta masa musculara. Daca ar avea acest efect, atunci maratonistii ar avea niste picioare de halterofil. Alergarea induce reducerea fibrelor  musculare pentru a le face mai eficiente din punct de vedere metabolic. Poate crezi ca reusesti sa fentezi organismul, antrenandu-te cu greutati drept completare la programul de alergare.Ei bine, exista un misterios “efect de interferenta”, care face ca intentia ta sa nu se materializeze.

E adevarat, fibrele de tip 2, cele mai mari, vor continua sa creasca si atunci cand alergi si  tragi de fiare in aceasi perioada, insa fibrele de tip 1, nu. Chiar daca sunt mai mici decat fibrele de tip 2, ele totusi reprezinta 50% din fibrele musculare ale organismului care au potential de dezvolatare.

Renunta la programul de alergare atunci cand vrei masa musculara si vei vedea ca atat fibrele cu contractie lenta, cat si cele cu contractie rapida vor creste. In cele din urma, vei arata exact asa cum considerai tu ca trebuie sa arati.

VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)