Acest termen indica numarul de fibre dintr-un volum muscular dat. Evident ca cineva care are doar jumatate din numarul de fibre al partenerului sau, la pectorali spre exemplu, va avea pectorali relativi mici, comparativ cu el, ronnie colemandupa ce ambii si-au dublat masa musculara a fibrelor pectoralilor. Densitatea musculara, la fel ca lungimea muschilor, poate varia dramatic, nu numai intre persoane diferite, dar si intre grupe musculare ale aceleiasi persoane. Te posi naste cu o densitate mare la muschii bratelor, dar mica la gambe sau la piept, spre exemplu.

Cand Ronnie Coleman a iesit campion mondial la amatori in 1991, au fost voci avizate ce spuneau ca nu are ce cauta la profesionisti cu gambele alea ca „doua bete”. Inca o data, munca si tenacitatea au batut talentul pentru ca, in ciuda unor gambe „slabute”, Coleman a urcat treptat in clasamente, iar in 1998 a castigat Mr. Olympia, titlu pe care nu l-a lasat altora timp de 8 ani. Ideea e ca un tip cu genetic favorabil poate progresa mai repede si poate ajunge mai departe, dar calita- tile enumerate mai sus nu sunt suficiente; un tip muncitor si tenace, care se antreneaza si se alimenteaza inteligent, are mari sanse sa ajunga printre cei mai buni.

Acest lucru trebuie stiut de catre toti incepatorii, fie ei grasi sau slabi, scunzi sau longilini. Nu va lasati influent ati de idei preconcepute, antrena- ti-va din greu,aveti grija la alimentatie, odihnti-va corespunzator si poate intr-o zi veti ajunge acolo unde v-ati propus.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 1 vote)