Folosirea unor medicamente ce cauzeaza cresterea in greutate

Anumite medicamente, eliberate cu prescriptie medicala si folosite in tratamentul tulburarior de comportament, convulsiilor, migrenelor, diabetului si chiar al hipertensiunii arteriale, pot produce cresterea in greutate – uneori chiar 5 kg pe luna. Unii corticosteroizi si anticonceptionale  va pot face sa acumulati kilograme nedorite. Steroizii precum prednisonul si antidepresivele  de generatie veche precum Zyprexa (olanzapina) se numara printre substantele cele mai cunoscute care promoveaza cresterea in  greutate. Alti agenti incriminati frecvent sunt antidepresivele Paxil (paroxetina) si Zoloft (sertralina), medicamentatia anticonvulsiva Depakote (acid valproic), antidiabetice precum Diabeta (gliburida) si Diabinese (clorpropamida) si antihiperdepresivele Cardura (doxazosin) si Inderal (propanolol).

Medicamentele impotriva refluxului gastroesofagian precum Nexium (esomeprazol) si Prevacid (lansoprazol) pot de asemenea determina cresterea in greutate. Cu toate astea, chiar daca suspectati ca unul din medicamentele care v-au fost prescrise va predispun la ingrasare, nu incetati sa luati medicamentul fara a va consulta medicul. Discutati cu medicul daca exista vreun alt medicament care trateaza afectiunea respectiva si care nu determina cresterea in greutate.

In concluzie, daca nu sunteti in forma pe care v-o doriti, exista un motiv- sau poate chiar mai multe. Faceti o analiza profunda si onesta si vedeti ce anume trebuie sa schimbati pentru a va intoarce pe drumul catre acel fizic tonifiat pe care vi-l doriti.

VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Dorian Yates – 8 motive pentru care nu te definesti – #8, 10.0 out of 10 based on 1 rating