In majoritatea cartilor de fiziologie gasim informatii care ne comunica faptulprimele faze ale antrenamentului cu greautati in culturism ca e nevoie de aproximativ 6 saptamani pentru a putea observa modificari masurabile ale diametrelor muschilor. Pana de curand, cercetatorii erau siguri ca cresterea fortei in primele etape ale antrenamentului este o consecinta a adaptarilor suferite de catre sistemul nervos.

In prezent, noile tehnici de laborator le permit cercetatorilor  masurarea schimbarilor moleculare ce apar in timpul fazelor de inceput ale antrenamentului cu grautati. In acest caz, capacitatea de activare si forta musculara cresc cu aproape 35 la suta, iar sectiunea transversala a muschiului cu 7 la suta, pe o perioada de 35 de zile de la inceperea antrenamentului.Alte modificari vizeaza unghiul fibrelor, care la randul lui se mareste, ceea ce sugereaza faptul ca densitatea musculara creste in primele faze ale antrenamentului.

Cu ajutorul acestui studiu, cercetatorii au inteles ca modificarile musculare pot fi observate dupa numai 3 saptamani de antrenament cu greutati si ca ritmul de crestere al muschilor este mult mai rapid decat am fi noi tentati sa credem.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)