extensia tricepsului la cablu cu bara si sfoaraAtunci cand faci extensii la helcometru cu bara V nu poti folosi greutati la fel de mari  ca la extensiile la helcometru cu bara dreapta, insa vei simti o arsura mai puternica in capul lateral al tricepsului datorita barei V. Pe deasupra, fata de o bara dreapta sau de cablu , forma acestei bare reduce presiunea asupra incheieturii.

1.Ataşeaza un maner in V la cablul unui helcometru sau al unui aparat special pentru latissimus, cu palmele intoarse in jos (priza tip pronatie).

2. Adu-ti coatele si partea de sus a bratelor cat mai aproape de partea laterala a cutiei toracice. Nu trebuie sa se mişte decat antebrarele şi mainile.

3. Apasa de bara jn jos (intinzandu-ti articulatia cotului), descriind un arc, din dreptul ochilor pana la coapse. Indreapta-ti coatele pana cu putin inainte de punctul de blocare. Fa această miscare cu energie, dar controlat (cam 2 secunde de la partea de sus a miscarii pana la punctul apropiat de blocare).     

4. Pentru a produce si mai multa caldura, incordeaza-ti tricepsii izometric, vreme de 3 secunde, in pozitie extinsa.     

5. Faza excentrica a exercitiului (revenirea greutatii, astfel incat muschiul se lungeste sub tensiune) ar trebui sa dureze aproximativ de doua ori mai mult decat miscarea ascendenta (faza concentrica sau „de scurtare“) a ridicarii. Revino in pozitia initiala, cu mainile la nivelul ochilor, in 3-4 secunde.    

6. Incepe imediat sa impingi din nou bara in jos, fara pauza, si continua pana la sfarsitul  seriei.
Propune-ti sa faci 12 repetari.

Pentru aintinde la maximum capatul lung al tricepsului, asigura-te ca ridici  mainile pana la capat, pana in dreptul fetei. Daca iti aduci coatele in fata trunchiului, vei creste intinderea capului  lung al tricepsului  si vei reduce aparate si exercitii pentru triceps activitatea capului lateral.  In general, daca folosesti o greutata mica sau medie, tricepsii vor activa mai intai fibrele mai mici si mai slabe. Pe masura ce muschiul incepe sa oboseasca, sunt recrutate fibrele mai lungi si mai mari, pentru a duce la bun sfarsit exercitiul. Greutatile mari, la un numar de aproximativ 6 repetari, vor recruta atat fibrele musculare mari cat si pe cele mici.  Totusi, fibrele din capul lung al tricepsului  nu vor fi recrutate in mod semnificativ  decat daca se utilizeaza greutati mari sau daca celelalte capete au obosit.  Astfel,  greutatile mai mici sau medii, la un numar de 12 repetari vor “preselecta” capul lateral si medial al tricepsului pentru hipertrofie.

S-a prezis ca in urmatori ani, genetica va ajuta la dezvoltarea unor programe de tratament medical individual, bazate pe bagajul genetic sau mutatiile genetice, existente in fiecare persoana. Poate ca se va ajunge, astfel, la un „culturism genetic“, cine stie? Cu toate acestea, desi genele determina, cu certitudine, limitele superioare ale fortei si masei musculare, precum si forma muschilor, in general, genetica n-ar trebui sa devina o scuza ca sa nu lucrezi la maxim.

Daca esti dispus sa faci eforturi imense la antrenamente, de fiecare data cand mergi la sala, si daca ai un regim de odihna si o alimentatie corespunzatoare, vei reusi. Inarmat cu o buna strategie de antrenare a bratelor, ii vei depasi, cu siguranta, pe altii care au un bagaj genetic mai bun, dar sunt lenesi, asa ca, in realitate, rezultatele depind doar de tine. In ultima instanta, cand vine vorba despre brate, e sarcina ta sa-ti alimentezi furnalul, la antrenamente, pana tricepsii se fac rosii ca para focului. Iti vei incrusta, lovind cu putere, fiecare noua striatie din capul extern (lateral) şi medial al tricepsilor, iar extensiile la helcometru cu bara V iti vor servi ca unealta. Poate fi greu si chiar dureros sa-i “lovesti” la ultimele repetări.

Daca nu poti suporta dogoarea şi te multumesti cu mediocritatea, indeparteaza-
te de furnal si du-te sa faci un dus. Insa daca esti unul dintre culturistii care cred ca sunt meniţi sa devina campioni, nu vei da inapoi in fata caldurii si durerii care-ti radiaza din tricepsi. Campionul din tine stie ca durerea nu e decat o reducere temporara a fluxului sanguin si ca fiecare repetare, desi face ca durerea sa creasca, te va aduce, in acelasi timp, cu un pas mai aproape de tricepsii perfecti.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 1 vote)