Acest tip de exercitiu pentru umeri, impins cu gantere in stilul lui Arnold poate fi executat atat din pozitia stand cat si asezat pe o banca. Astazi va voi prezenta versiunea din pozitia stand a impinsului cu gantere pentru umeri in stilul lui Arnold. Iti recomand sa faci acest exercitiu in fata unei oglinzi, pentru a fi sigur ca executi exercitiul intr-o maniera corecta. Apuca cate o gantera in fiecare mana si ridica-le la nivelul umerilor. Priza trebuie sa fie una tip supinatie, adica palmele sa fie orientate cu fata catre corp(ca in prima imagine). Aceasta este pozitia de “Start”. Nu ar trebui sa-ti fie foarte greu sa ridici ganterele la nivelul umerilor, asta deoarece nu vei putea folosi niste gantere foarte mari.

1. Pentru inceput, coatele trebuie sa fie orientate spre podea iar bratele sa fie  lipite de trunchi.

2. Impinge ganterele in sus, iar pe masura ce acestea ajung la nivelul ochilor, poti sa incepi sa rotesti palmele, astfel, cand acestea ajung in pozitia “Final” sa fie orientate cu dosul catre tine(priza tip pronatie).

3. Pe masura ce ridici ganterele, acestea trebuie sa se apropie una de cealalta. Acesta miscare poate fi asociata cu litera “A”, cu o priza mai larga la inceput si din ce in ce mai apropiata pe masura ce te apropii de finalul miscarii.

4.In timp ce impingi ganterele si te apropii de pozitia de “Final” a miscarii, o sa observi ca bratele sunt putin flexate iar coatele sunt orientate catre lateral. NU indrepta bratele.

5. Coboara lent ganterele,  inversand miscarea(aducand coatele inapoi pe langa corp, iar palmele sa revina  cu fata catre corp-priza tip supinatie-si la nivelul umerilor).

Atunci cand faci impins cu gantere in stilul lui Arnold, ai grija ca atunci cand ajungi la capatul miscarii sa nu blochezi coatele. Alege niste gantere de o greutate decenta care sa iti permita sa faci cel putin 12-15 repetari si o sa ai o senzatie la finalul exercitiului de parca umerii mai au putin si explodeaza. Fii foarte atent la forma de executie a exercitiului atunci cand faci impins cu gantere ins stilul lui Arnold pentru ca incheietura umarului este cea mai predispusa la accidentari. Deasemenea, ar trebui sa aloci suficient timp de odihna dupa un antrenament intens pentru umeri, mai ales daca planuiesti ca la urmatoarea vizita in sala de culturism sa iti antrenezi muschii pieptului.

VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 2 votes)
Exercitii umeri-Impins cu gantere in stilul lui Arnold, 10.0 out of 10 based on 4 ratings