• extensii cu bara EZ din culcat pe spate pentru muschiul tricepsPozitia de lucru este culcat dorsal pe o banca cu suporti pentru bara. Debutul miscarii se va face din postura verticala a membrelor superioare si se va continua cu ducerea barii pana jos, cand unghiul dintre antebrat si brat va scadea sub 90 de grade(adica pana in dreptul fruntii sau chiar mai jos). Succesul unei eficiente executii va depinde in mare parte de cat de paralele vor putea fi mentinute bratele pe tot parcursul miscarii si de cat de ampla va fi miscarea. Greutatea de lucru trebuie sa fie moderata, incat sa ne permita executia corecta a exercitiului, astfel incat bratele sa ramana pe cat posibil in punct fix.
  • Extensia bratelor din culcat dorsal, cu bara(haltera) este un exercitiu de baza, si de obicei se esaloneaza la inceputul programului de antrenament pentru dezvoltarea muschiului triceps. Inainte de inceperea executarii extensiilor cu bara din culcat pe spate, pe o banca orizontala, trebuie efectuata o incalzite temeinica a articulatiei cotului, date fiind solicitarile foarte mari la care va fi supusa aceasta in timpul exercitiului.

Extensia bratelor din culcat dorsal cu haltera:

1. Aseaza-te pe spate, pe o banca orizontala. Apuca bara cu o priza in pronatie si intinde bratele pana ce acestea sunt perpendiculare pe corp.

2. Distanta dintre palme trebuie sa fie mai mica decat latimea umerilor(aproximativ 15 centimetri).

3. Inspira si indoaie coatele pentru a cobori haltera spre frunte, cu atentie pentru a nu le permite acestora sa se deplaseze spre lateral.

4. Odata ce bara aproape atinge fruntea, contractati tricepsul pentru a ridica greutatea, indreptand bratele.

5. Expira pe masura ce te apropii de finalul miscarii. Treci imediat la urmatoarea repetare. Se vor executa 3-4 serii a cate 8-10 repetari.

Extensia bratelor din culcat dorsal poate fi efectuata atat cu bara dreapta cat si cu cea EZ. Daca urmariti dezvoltarea capului lung al tricepsului, atunci ar trebui sa coborati bara in spatele capului, iar priza ar trebui sa fie mare de 15 centimetrii.

extensia bratelor cu bara EZ din culcat pentru triceps cu priza largaextensia bratelor cu bara EZ din culcat pentru triceps cu priza ingusta

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (7 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 6 votes)
Extensia bratelor din culcat dorsal cu bara, 10.0 out of 10 based on 7 ratings