Ambele exercitii lucreaza muschiul triceps, insa care din ele e mai eficient in directionarea efortului asupra capului lateral?


EXTENSII INAPOI CU GANTERE

Inainte ca aparatele cu cabluri  sa fie inventate, extensiile inapoi cu gantere erau singura modalitate de a lucra tricepsii cand bratele sunt tinute in pozitie  fixa pe langa corp.

Tricepsul, dupa cum stiti, are trei capete: lung, lateral si median. Cea mai buna metoda de a implica capul lateral e atunci cand bratele sunt tinute pe langa corp.

Pentru a pune accent pe capul lung al tricepsului, ar fi bine ca bratele trebuie sa fie pozitionate undeva deasupra capului. Pentru dezvoltarea capului median, cel mai putin vizibil, insa nu mai putin importanta decat cele doua, folosirea unei prize inverse la toate tipurile de exercitii pentru triceps e tot ce ai nevoie.

Cu toate astea, obiectivul nostru in acest articol este capul lateral al muschiului triceps, ce poate fi observat pe partea laterala a bratului si care formeaza jumatatea frontala a potcoavei. Daca tot ce ai la dispozitie e o gantera, atunci trebuie sa te antrenezi in stilul “scolii vechi”, aplecandu-te din talie, astfel incat trunchiul si partea superioara a bratului sa fie paralele cu podeaua.


EXTENSII INAPOI LA CABLU

Asemeni extensiilor inapoi cu gantera,  cel  mai bun mod de a lucra capul lateral in timpul extensiilor la cablu e acela de mentine cotul ridicat si fix in lateralul corpului. Daca vei compara aceasta varianta de extensii din aplecat la cablu cu impinsul in jos la helcometru, o sa observi ca nu sunt prea mari diferente.

Bratul tau superior si trunchiul sunt paralele(sau aproape paralele), iar antebratul e perpendicular pe trunchi in pozitia de start, astfel incat sa stii ca vei lucra pe deplin capul lateral al tricepsului.

Daca alegi varianta la cablu, foloseste un maner in forma literei D, ce iti va permite modificarea usoara a prizei in timpul exercitiului (rasucirea palmei). Procedand astfel, cu bratele pe langa corp, te asiguri ca implici si celelalte 2 capete ale tricepsului, desi cea mai mare parte a efortului e preluata de catre capul lateral.


AVANTAJ: EXTENSIILE INAPOI LA CABLU

 Varianta la cabluri e cea mai buna alegere,  si asta din mai multe motive foarte clare. Indiciul privind asemanarea extensiilor inapoi la cablu cu impinsul in jos la helcometru este cheia. Chiar daca esti aplecat inainte, cablurile permit  mentinerea unei tensiuni continue asupra musculaturii tricepsului in timpul exercitiului, in comparatie cu varianta executata cu gantere care creeaza o tensiune mai mica la nivelul tricepsului in pozitia de start, cand antebratul este perpendicular pe trunchi.

Extensiile inapoi cu gantere necesita, deasemenea, un grad ridicat de implicare al centurii scapulare, limitand astfel implicarea tricepsului. Totodata, pot aparea dureri la nivelul articulatiei umarului, mai ales daca nu te-ai incalzit corespunzator. 


VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Extensii inapoi: cablu sau gantera, 10.0 out of 10 based on 4 ratings