Fandarile, ca si extensiile de genunchi, pot genera o tensiune ridicata asupra genunchilor, motiv pentru care este nevoie sa va incalziti temeinic inainte de a incepe antrenamentul. Desi acest tip de exercitiu poate fi efectuat si cu gantere, il poti  efectua si cu  haltera fara a-ti pierde echilibrul.

Iata cum trebuie sa procedezi:

  • Pune o haltera pe stativul cu greutati. Iti recomandam sa incepi cu o greutate mica, pe care o poti mari numai dupa ce ai invatat sa efectuezi corect miscarea. Aseaza-te ca pentru genuflexiuni, si sprijina-ti bara pe trapezi, imediat sub umeri, ca in cazul genuflexiunilor.
  • Intinde genunchii si stai drept, astfel incat greutatea sa se sprijine pe umeri.
  • Fa un pas inapoi.
  • Distanta dintre picioare trebuie sa fie egala cu latimea umerilor. Unul dintre picioare va fi pe post de “ancora” iar cu celaltalt vei face fandari.
  • Fa un pas inainte catre suportul cu greutati, cu piciorul “de lucru”. Ideal ar fi ca distanta dintre picioare sa fie de aproximativ 1 metru.
  • Acum indoaie genunchiul piciorului “de lucru” pana la un nghi de 90 de grade. Copasa ar trebui sa fie aproape paralela cu podeaua in pozitia inferioara. In tot acest timp, tine spatele drept si privirea in fata.
  • Revino la pozitia de start, dupa care schimba piciorul. Poti face cate 15 repetari cu fiecare picior. Dupa ce ai terminat setul, pune haltera la loc pe suport.

Cand te apropii de finalul unui set si esti din ce in ce mai obosit, trebuie sa fi foarte atent pentru ca iti poti pierde foarte usor echilibrul. Totodata, pe parcursul exercitiului trebuie sa ti tot timpul spatele drept, pentru ca altfel vei creste activarea muschilor fesieri si iti vei periclita echilibrul.

VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Fandari cu haltera, 9.5 out of 10 based on 2 ratings