• flexii pentru biceps cu haltera la banca Larry ScottBanca Scott reprezinta un sistem de planuri pe care se sprijina pieptul pe o parte, iar pe cealalta parte bratul cu zona posterioara. Aceasta a fost creata de primul castigator al consursului Mr. Olympia din 1965, Larry Scott, in scopul unei izolari totale a bicepsului. In prezent se gasesc mai multe variante de astfel de aparate, cu diferite reglaje ale unghiului dintre cele doua planuri, cu reglarea inaltimii suprafetei de sprijin, cu reglarea incarcaturii prin placi, direct cu bara, etc.
  •  Exercitiul se poate executa simultan cu bara (dreapta sau EZ) sau alternativ cu o gantera. Metoda foarte stricta de executie a exercitiului permite o izolare perfecta a muschiului biceps. Data fiind dificultatea exercitiului, greutatea de lucru va fi mica si medie, iar numarul de repetari va fi cuprins intre 12-15 repetari.

Flexii cu bara la banca Scott:

1. Aseaza-te la aparat, cu bratele sprijinite pe partea inclinata a bancii Scott. Pe toata durata exercitiului, tricepsul trebuie sa ramana in contact cu suprafata de sprijin.

2. Apuca bara cu o priza in supinatie(cu palmele in sus). Distanta dintre palme trebuie sa fie egala, sau putin mai mare decat latimea umerilor. O priza ingusta va directiona mare parte din tensiunea musculara catre capul lung al muschiului biceps, iar in cazul unui prize largi, efortul va fi preluat de catre capul scurt al bicepsului.

3. Ridicati bara de pe suport. Inspirati si flectati antebratele pe brat. Mnetineti faza de contractie timp de 1-2 secunde.

4. Coborati lent bara, fara a intinde complet bratele. In felul acesta veti mentine o tensiune constanta asupra muschiului biceps. Expirati pe masura ce bara coboara catre pozitia de “Start“.In cazul in care folositi greutati mari, este recomdat sa fiti asistat de catre un partener, pentru a reduce astfel riscul unor eventuale accidentari.

5. Repetati miscarea pana la sfarsitul setului, dupa care pune haltera inapoi pe suport. Executa 3 serii a cate 12 repetari.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Flexii cu bara la banca Scott, 10.0 out of 10 based on 1 rating