• Dinflexiile hammer ( ciocane ) sunt un exercitiu pentru brahiali si pentru biceps pacate, nu exista o formula magica sau vreun program de antrenament care sa functioneze identic pentru toata lumea, motiv pentru care trebuie sa tot incerci pana  gasesti exercitiile care dau cele mai bune rezultate pentru tine. De aceea, iti recomand sa faci un anumit exercitiu sau program de antrenament timp de 4-6 saptamani, dupa care  evalueaza-ti progresele.
  • In cazul in care rezultatele sunt favorabile, pastreaza-l, iar in caz contrar, elimina-l si incearca alt gen de exercitiu. Fara indoiala, sunt anumite exercitii, un anumit tempo, un numar al repetarilor si asa mai departe, care vor da rezultate mult mai bune pentru tine decat pentru altii. Astfel de incercari dureaza, insa reprezinta modul perfect de a descoperi exercitiile ce functioneaza cel mai bine pentru tine.
  • Un astfel de exercitiu pot fi flexiile Hammer ( “ciocane”).  Cu toate ca sunt tratati de obicei impreuna cu bicepsii, brahialii  sunt niste muschi complet separati. Desi, intr-o  oarecare masura,  sunt activati  la orice tip de flexii,  pentru a-i tinti  direct  trebuie sa faci fie flexii hammer (“ciocane”), fie flexii cu priza inversa.
  • Flexiile cu priza inversa, exercitiu pe care il voi prezenta intr-un articol viitor, actioneaza asupra extensorilor antebratului (muschii din partea de sus a antebratului), in timp ce flexiile hammer sunt mai eficiente in ceea ce priveste izolarea brahialilor.
  • Un sfat ar fi, ca in loc sa flexezi  gantera drept in sus spre umar, sa o ridici in diagonala, spre umarul opus. Cel mai important lucru in  cazul flexiilor hammer e sa izolezi  si sa contractezi muschiul, ceea ce se poate realiza mult mai bine  datorita miscarii incrucisate de-a curmezisul corpului. Exercitiul poate fi executat atat din pozitia stand, ca in imaginea alaturata, cat si din sezand, ceea ce permite o mai buna izolare prin diminuarea balansului corpului in timpul executiei exercitiului.

Cum se executa corect  flexiile hammer ( “ciocane” ) ?

1. Din pozitia stand, cu picioarele departate la nivelul umerilor, apuca cate o gantera in fiecare mana. In acest moment, palmele trebuie sa fie orientate spre interior(priza neutra).

2. Totodata, in timpul efectuarii exercitiului, coatele trebuie sa fie tinute cat mai aproape de corp, pentru o mai buna izolare si contractie.

3. Flexeaza bratele alternativ, pana ce gantera ajunge in punctul de contractie maxima al bicepsului.

4. Revino la pozitia de “Start”. Miscarea de coborarea a ganterelor trebuie sa fie lenta si controlata. Executa 4 serii a cate 10-12 repetari.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
Flexiile Hammer, 10.0 out of 10 based on 5 ratings