• Ne place sau nu, bicepsii vor fi mereu vedeta numarul unu  in lumea muschilor. Putem spune  cat vrem ca spatele e cel care face diferenta  dintre un corp grozav  si restul sau ca marca unui adevarat culturist  sunt picioarele masive, dar nu putem nega ca, inca de pe cand eram copii, “sa-ti arati muschii” insemna sa-ti umflii bicepsii.  Barbatii care, de-a lungul anilor, au avut bicepsii  cei mai dezvoltati, cum ar fi Arnold, sau Lee Priest, au avut si continua sa aiba o multime imensa de fani.
  • Daca bicepsii n-ar fi asa mare scofala, cum se explica faptul ca prima poza impusa la preselectiile oricarui concurs de amatori sau de profesionisti  e dublul biceps frontal?  E primul lucru pe care membrii  juriului sunt nerabdatori sa-l vada si, destul de des, aproape ca ii poti departaja pe primii patru dintre toti concurentii doar comparandu-i in aceasta poza. Prin urmare, cand apare in scena un proaspat  profesionist  dotat cu niste bicepsi cu adevarat imensi, culturistul are un avantaj clar  fata de semenii sai.
  • Un astfel de aparat este foarte util pentru toti cei care au tendinta sa faca flexiile mai degraba  cu umerii. Dupa cum probabil ati observat prin salile de culturism, sunt foarte multi tipi care se leagana sau se apleaca inainte si ajung sa lucreze mai mult cu umerii, desi, in realitate, vor sa-si cladeasca bicepsii. 
  • Avantajul unui astfel de aparat e ca stabilizeaza si imobilizeaza  umerii asa incat  bicepsii sunt obligati sa suporte toata tensiunea miscarii. Exercitiul n-are efect decat daca stai cu corpul complet neclintit, cu exceptia  antebratelor care se misca sus si jos. Evita sa-ti balansezi trunchiul inainte  si inapoi, izoleaza-ti bicepsii cat de bine poti pentru a stimula cat mai mult dezvoltarea acestora.

Flexii la aparat:

1. Pentru un astfel de exercitiu aveti nevoie de un aparat cu bara culisanta si banca Scott. Aseaza-te la aparat si prinde bara cu o priza in pronatie.

2. Sprijina-ti coatele pe suportul inclinat, inspira si ridica bara pana cand bratele devin aproape perpendiculare pe sol. Expira pe masura ce te apropii de finalul miscarii.

3. Lasa bara sa coboare intr-un ritm lent si controlat. Cand ajungeti in pozitia de “Start“, nu lasati bratele sa se intinda complet. In felul acesta puteti evita suprasolicitarea articulatiei cotului.

4. Repetati miscarea pana ce termini setul. Executa 4 serii a cate 12 repetari.

VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 9.6/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Flexii la aparat pentru bicepsi, 9.6 out of 10 based on 5 ratings