Flexiile cu bara sau cu ganterele din stand in picioare, stimuleaza ambele capete ale bicepsului intr-un mod aproximativ egal. Asta se intampla la flexiile din sezand pe plan inclinat sau la banca Scott, care stimuleaza cu precadere unul din capete. Exista insa o problema cu flexiile din stand in picioare: e foarte usor sa maresti greuatatea folosita “trisand” cu ajutorul picioarelor. Dincolo de o anumita greutate veti lucra orice altceva, dar nu bicepsi. Folclorul culturistilor clasifica flexiile cu bara, din stand in picioare, ca fiind din categoria exercitiilor de baza. Din cauza faptului ca implica rotatia unei singure incheieturi( a cotului), nu este de fapt un exercitiu de baza. Este mai mult un exercitiu de izolare.

Rezistenta asigurata de bara, in cursul exercitiului, nu este similara curbei de forta generata de bicepsi pe parcursul miscarii. Mijlocul miscarii este de obicei foarte greu, iar in varf solicitarea este foarte mica. Acest stres inegal este o sursa de trauma pentru fibrele musculare, in special partea negativa a miscarii, daca lasati bara sa coboare intr-o viteza prea mare.

Strategii de marire a intensitatii:

  • Puteti face repetari negative daca utilizati o gantera in locul barii. Ridicati gantera cu ambele brate si coborati-o cu unul singur. Desigur gantera trebuie sa fie cu 10% mai mare decat maximul utilizat in mod normal.
  • Alta metoda excelenta este efectuarea seriilor cu greutati descrescatoare. Incepeti cu gantere ce permit 4-6 repetari si apoi fara pauza, continuati cu gantere mai mici, plasate la indemana.

Trucuri pentru marirea incarcaturii:

  • Cu cat aindoiti mai mult genunchii, cu atat se reduce lungimea miscarii si utilizati mai mult forta picioarelor pentru ridicarea greutatii. Daca aveti grija sa coborati intr-o maniera stricta greutatea, aceasta metoda se poate dovedi foarte eficienta, Nu uitati sa lucrati pentru antebrate ca sa capatati o forta suplimentara si sa evitati accidentarile. Flexiile cu greutati mari pot induce dureri sacaitoare de antebrate, daca acestea nu sunt antrenate.
VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Flexii pentru bicepsi, 7.0 out of 10 based on 1 rating