Ambele exercitii lucreaza muschiul biceps, insa care versiune de flexii te va ajuta sa-ti dezvolti acel varf al bicepsului mult dorit?
Flexii Scott cu bara Ez
Stim cu totii cat de importanta e folosirea diferitelor prize pentru dezvoltarea fortei si masei musculara a grupelor majore de muschi, precum picioarele si spatele. In ciuda acestui fapt, prea multi oameni nu reusesc sa extinda importanta acestui lucru si pentru grupe de muschi mai mici.
Bicepsul, ca si tricepsul, se dezvolta mai bine atunci cand il antrenezi cu exercitii diverse, folosind o gama larga de unghiuri.
In timpul flexiilor Scott, bratele sunt pozitionate in fata corpului, fapt ce permite o buna izolare a bicepsului. Bara Ez, asa cum multi dintre voi vor confirma, e mult mai prietenoasa cu incheieturile, in comparatie cu bara dreapta.
Flexeaza bratele cat mai mult posibil, insa fara a ridica coatele de pe suport. La capatul miscarii negative (de coborare) bratele trebuie sa fie putin flexate, pentru a mentine o tensiune constanta in muschi.
Flexii din sezand cu gantere pe plan inclinat
Asemeni flexiilor Scott si la cele executate cu gantere la banca inclinata se schimba unghiul dintre brate si corp. Inclina banca la un unghi de 30-45 de grade pentru a obtine o contractie optima la nivelul bicepsului si fara a pune un stres prea mare asupra articulatiei umarului, mai ales la inceputul miscarii, cand ganterele atarna spre podea. Nu ai nevoie de greutati foarte mari pentru a stimula eficient un muschi relativ mic, cum ar fi bicepsul.
Spre deosebire de flexiile cu gantere din stand, cele la banca inclinata, elimina o mare parte din balans, producand o puternica contractie a bicepsilor, deoarece capul superior al muschiului e intins atunci cand bratele atarna in jos, lateral fata de corp.
Flexiile cu gantere te ajuta sa descoperi eventualele dezechilibre musculare ale bratelor, lucru ce nu poate fi observat la fel de usor in cazul versiunii cu haltera. Totodata, in timpul flexiilor cu gantere din inclinat poti lucra ambele brate simultan sau alternativ, in functie de preferinte.
Avantaj: Flexiile din inclinat cu gantere
Desi imi plac si recomand ambele exercitii pentru o dezvoltare completa a bratelor, pentru obtinerea acelui varf mult dorit, flexiile cu gantere din inclinat reprezinta varianta castigatoare.
Iata de ce: varful bicepsului, sau cel mai inalt punct al muschiului in timpul unei flexii, este de fapt capul lung si care e cel mai bine solicitat in timpul flexiilor din inclinat datorita intinderii la care e supus la inceputul miscarii.
In schimb, capul lung e mult mai putin solicitat in timpul flexiilor Scott cu bara Ez, cand bratele sunt plasate in fata trunchiului.
Chiar daca flexiile Scott nu constituie cel mai eficient exercitiu pentru dezvoltarea varfului bicepsului, activeaza foarte bine capul scurt al acestuia, motiv pentru care recomand includerea ambelor exercitii in programul tau de antrenament.
ianuarie 8th, 2013 on 23:46
Foarte bun articol. Felicitari!
ianuarie 9th, 2013 on 05:49
Un articol excelent cu argumente foarte bune .
ianuarie 9th, 2013 on 23:27
Cel mai citit site al meu dupa Facebook!
😀
ianuarie 12th, 2013 on 01:29
Foarte bune argumente!
Ai spus la un moment dat ca flexiile Scott activeaza foarte bine capul scurt al bicepsului.
Prin capul scurt, te referi la capul inferior , cel mai de jos al bicepsului , opus capului superior al acestuia?
ianuarie 17th, 2013 on 21:59
Salut Alin.
Capul inferior al bicepsului nu-i acelasi lucru cu capul scurt al bicepsului. Ambele capete (scurt si lung) sunt pozitionate de-a lungul humerusului si se ataseaza de osul radius la aproximativ 4 cm sub articulatia cotului.
De exemplu, capul lung situat in lateralul bratului si e cel care da forma bicepsului (varful).
Uite aici o poza care sper ca te va ajuta sa intelegi mai bine ce am afirmat mai sus: https://blog.vitaclub.ro/wp-content/uploads/2012/06/anatomia-muschiului-biceps.jpg
ianuarie 14th, 2013 on 15:12
Mersi de articol
Este foarte util