• fluturari la aparat din sezand pentru musculatura pieptuluiMuschiul pectoral mare, care este format din doua fascicule, actioneaza humerusul prin manipularea articulatiei umarului (glenohumerala). Acest muschi mare acopera partea superioara a pieptului, partea sa laterala formand peretele anterior al axilei.
  • Fasciculul sternocostal al pectoralului mare se leaga de manubrium, care reprezinta portiunea superioara a sternului, de cele sase cartilaje costale superioare din apropierea partii de insertie in stern si de portiunea tendinoasa a partii superioare a muschiului oblic extern al peretelui abdominal. Fasciculul clavicular se afla de-a lungul suprafetei interne anterioare a claviculei. Actionand impreuna, ambele fascicule cauzeaza aductia bratului la nivelul umarului (aduc bratul de-a lungul corpului) si extind umarul (aduc bratul in faţa).
  • Muschiul deltoid incepe la scapula si se ataseaza de humerus. Doar fibrele anterioare ale deltoidului sunt implicate in cadrul  fluturarilor la aparat. Aceste fibre isi au originea in partea laterala a claviculei si se ataseaza pe portiunile anterioare si superioare ale humerusului. Aceste fibre produc flexia puternica a humerusului la nivelul umarului (aduc humerusul in fata).
  • Fluturarile efectuate la aparate speciale permit o izolare mai mare a musculaturii decat in cazul fluturarilor cu gantere, deoarece muschiul nu mai intervine si in miscari de stabilizare a exercitiului propriu-zis. In acelasi timp, aceste aparate solicita doar articulatia umarului in miscare, datorita posibilitatilor de reglare ghidajelor si a bratului fortei. Fluturarile pot fi efectuate si din stand la helcometru, cu bratele intinse lateral, tinand in maini manerele a doi scripeti asezati fata in fata, cu ducerea bratelor semiflexate inainte. Toate categoriile de fluturari pot fi efectuate simultan cu ambele brate sau alternativ.

Fluturari la aparat pentru piept:

1. Aseaza-te la aparat cu spatele sprijinit de spatar si prinde cate un maner cu fiecare mana cu o priza neutra(palmele orientate una spre cealalta).

originea muschiului pectoral mare pe humerus si stern2. Indoaie usor coatele pentru a elibera tensiunea de pe ele si blocheaza-le in aceasta pozitie. Coatele trebuie sa ramana blocate pe toata durata exercitiului; nu le flexa si nu le intinde.

3. La inceput, bratele trebuie sa fie intinse in lateral. Trebuie sa simti o intindere adecvata in intreaga musculatura a pieptului si in punctele in care fasciculul sternocostal al pectoralului se ataseaza de brat si de partea anteriora a musculaturii umarului.

4. Cu o priza neutra, trage manerele aparatului in fata, unul spre celalalt, astfel incat sa descrie o linie la nivelul umerilor.

5. Pentru a activa puternic partile mediane ale fibrelor pectoralilor de-a lungul sternului, tine manerele 1 sau 2 secunde la sfarsitul fiecarei repetari. Drept rezultat, vei avea parte de o contractie salbatica a musculaturii pieptului, care aproape seamana cu o crampa a pectoralilor.

6. Du usor bratele in spate, descriind un arc mare, spre pozitia de start. Inspira puternic pe masura ce manerele se deplaseaza in spate, si expira pe masura ce le tragi in fata.

7. Repeta miscarea pana la finalul seriei. Executa 4 serii a cate 15 repetari.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Fluturari la aparat pentru piept, 10.0 out of 10 based on 1 rating