Am mancat oua toata viata mea si le-am gasit foarte hranitoare si, in plus, imi frank zane culturism fitness alimentatiesatisfaceam apetitul. Biologic vorbind, ouale contin cea mai buna proteina pe care o poti gasi intr-un aliment natural. Nu cred in aruncarea galbenusului deoarece e o sursa bogata de aminoacizi precum metionina si cisteina. Imi amintesc vara anului 1965 cand ma antrenam si mergeam la scoala in Virginia. Mancam o duzina de oua la micul dejun si le faceam sa alunece pe gat cu o cana de suc de portocale. Dupa 6 oua, incepeam sa ragai si faceam o pauza de 15 minute.

Apoi le terminam, plecam catre sala si in timpul antrenamentului obtineam o pompare (umflare) incredibila a muschilor. Am crescut de la 84 kg la 93 kg in acea vara. Nu recomand acest lucru in zilele noastre pentru ca nutritionistii au descoperit intre timp in galbenusuri foarte mult colesterol si grasimi, iar consumarea unor cantitati mari, pe perioade indelungate, poate duce la blocarea arterelor.

Nu s-a intamplat in cazul meu, dar nu poti fi niciodata prea precaut. Dar consumarea unei duzine de oua pe saptamana este o metoda buna de a introduce in organism proteina de prima clasa si suficienta grasime in dieta pentru a reduce foamea.La micul dejun mancam deseori 3 oua fierte, moi, cu o felie de branza, chiar si cand eram pe regim de slabire. Puneam pur si simplu ouale intr-o oala cu apa si le fierbeam pentru 3 minute. Aceasta masa imi asigura cam 30 g de proteine si nici un pic de carbohidrati.

Daca voiam sa indepartez foamea pentru mai mult timp sau daca aveam un antrenament foarte greu, adaugam o felie de paine cu germeni de grau ce aducea 20 g de carbohidrati. Tineam oua fierte tari in frigider pentru a le consuma ca snack in timpul zilei.

Cea mai buna metoda de a obtine oua tari este le pui in oala cu apa si, cand incepe sa fiarba, opresti focul, acoperi oala si le lasi acolo 15 minute. Cand eram flamand, pentru a-mi potoli foamea, obisnuiam sa tai un ou tare in jumatate, pe lung, sa pun putina maioneza fara grasime pe el si sa-l mananc.

Iata doua retete, gustoase, ale sotiei mele:

1. Taiati 6 oua tari, in jumatate pe lung. Scoateti galbenusurile si amestecati-le cu un catel de usturoi, o lingurita de mustar, o jumatate de cana de iaurt fara grasime, putin piper si 1/3 cana de Watercress.

2. Taiati capace in partea de sus la 4 rosii si scoateti-le miezul. Amestecati pana ajung piure 3 oua tari, 3 lingurite de maioneza fara grasime si jumatate de lingurita de piper. Apoi in acest piure amestecati 1 lingurita de Chives taiate felii, o jumatate de lingurita de Tarragon si o jumatate de lingurita de fulgi de cereale taiate marunt. Umpleti rosiile si puneti la loc capacele. Se servesc reci.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)