Cand gatesti o friptura servita in felii  pe un platou impresionant, asistenta te friptura de vitava privi  ca pe un bucatar de meserie, nu doar ca pe un amator cu sort de specialist. Iata de ce am cautat pentru tine un meniu mai putin sofisticat, dar la fel de simplu de realizat. Se pare ca antricotul si pieptul de vita sunt mult mai gustoase la gratar decat muschiul. Cat despre frigarui, secretul este sa intepi fructele cu 2 tepuse(lasa cam 2 cm intre ele), ca sa le poti intoarce, fara a le lasa sa se roteasca singure.

Si acum sa vedem de ce ingrediente avem nevoie:

  • 1/2 cana suc de lamaie
  • 1/2 cana de ulei…
  • 2 cepe albe, mijlocii
  • 6 catei de usturoi taiati marunt
  • 4 ardei iuti  taiati marunt
  • 1/2 lingura sare si tot atata piper, proaspat macinat
  • 1 kg carne de vita

Ce am de facut?

  • Amesteca sucul de lamaie cu ceapa, usturoiul, ardeii si piperul, pana cand se formeaza o pasta groasa. Unge bine carnea, apoi asaz-o intr-o punga in care sa nu intre deloc aer. Tine-o 3 ore la frigider. Aseaz-o apoi pe gratar cat mai departe de zonele prea incinse. Cand apar urmele de grilaj, intoarce friptura pe partea cealalta si acopera gratarul. Pune in blender ce a mai ramas din mixtura pentru marinat si transform-o in sos. Unge iarasi carnea, pe ambele parti. Dupa inca cinci minute, intoarce din nou friptura si stropeste-o pentru ultima data cu sos. Ia carnea de pe gratar si las-o sa se “odihneasca” 10 minute, cat prepari fructele. Taie bucata in felii si invita pe toata lumea la masa.

Acum sa vedem cum se prepara frigaruile din fructe.

Ingrediente:

  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 1/2 lingura sare
  • 2 linguri miere
  • 1/2 linguri praf de vanilie
  • fructe(ananas,mango,mere,papaia,pere,portocale, taiate in bucati mari)

Ce am de facut?

  • amesteca sucul de lamaie, sarea, mierea si vanilia pentru a prepara glazura. Asaza fructele alternativ pe tepuse si asterne-le direct pe gratar, acolo unde dogoreste mai tare. Cand marginea bucatilor de fruct se rumenesc, e semn ca trebuie sa le intorci. Cand si cealalta parte se rumeneste, muta-le intr-o zona mai putin incinsa si stropeste-le cu glazura pe toate partile, o data pe minut. Daca s-au inmuiat, inseamna ca sunt gata!

Rezultat: 4 portii de friptura cu fructe.

Portia are 746 de caloriisi 43 grame de grasime

Pofta mare!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Friptura de vita marinata, cu frigarui de fructe, 10.0 out of 10 based on 1 rating