Pe planul motivatiei este de preferat sa veti un motiv bun pentru a dori sa traiti mai mult si mai sanatos  ca sa faceti fata stil de viata sanatos si relaxatmodificarilor ce survin odata cu procesul de imbatranire. A avea un motiv bun, inseamna adeseori sa aveti de realizat un proiect(sau mai multe) in viata, indiferent de natura lui.

Gandirea pozitiva si perspectiva unei evoluari la orice varsta va vor ajuta si ele mult sa va pastrati sanatatea.  De exemplu e mult mai adecvat sa luati masuri  pentru o stare mai buna de sanatate decat sa vreti cu orice pret sa incetiniti procesul de imbatranire.  Pentru a raspunde la aceasta provocare este indicat sa intelegeti mai bine cateva caracteristici ale procesului de imbatranire.

Trebuie sa sti mai ales ca viteza procesului de imbatranire variaza de la o persoana la alta.  Desi orice persoana imbatraneste  cu fiecare an ce trece, asta nu inseamna ca imbatranirea fiziologica  se manifesta la fel la orice individ. Din acest motiv, intre doua persoane de 65 de ani pare sa existe o diferenta de 10 sau 20 de ani. Iata de ce varsta cronologica sau civila poate fi foarte diferita de varsta noastra fiziologica(cea care reflecta  starea de functionare a organelor noastre).

Unul din motivele acestor diferente decurge, dupa unii cercetatori printre care si celebrul patolog si gerontolog, Roy Walford, din modificari ale functionarii sistemului nostru imunitar. Dupa parerea altor oameni de stiinta, multiplicarea atacurilor radicalilor liberi  si scaderea antioxidantilor protectori ar fi responsabile de diferentele de viteza a imbatranirii. De altfel, aceste doua ipoteze nu sunt incompatibile, pentru ca sistemul antioxidanti-radicali liberi joaca un anumit rol si in sistemul imunitar.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)