Impinsul de la piept cu haltera poate fi executat fie din pozitia stand, fie asezat pe o banca (de preferat cu suport pentru spate), insa este recomandata pozitia sezand din ratiuni de protectie a coloanei vertebrale si pentru a conferi exercitiului un caracter corectiv si izolat. In functie de latimea prizei, sunt implicate mai multe sau mai putine grupe musculare. Astfel, daca distanta dintre palme este mai mare decat latimea umerilor, mare parte din tensiunea musculara va fi transferata catre muschiul deltoid , iar daca prizele sunt apropiate in miscare, vor fi implicati intr-un procent mai mare muschii tricepsi brahiali.

Totodata, alt amanunt ce trebuie mentionat referitor la distanta dintre prize este cel legat de stabilitate si siguranta in timpul exercitiului. O priza mai larga va permite lucrul cu greutati mai mari, deci exercitiul va fi mai intens si mai eficient, pe cand o priza mai ingusta va necesita utilizarea unor greutati mai mici, deoarece o parte din efort va fi indreptat catre asigurarea echilibrului barei si a corpului. Cu cat echilibrul este mai mare in timpul exercitiului, cu atat riscul accidentarilor este mai mic. Asemeni celui cu gantere, impinsul de la piept cu haltera este un exercitiu de baza pentru dezvoltarea muschiului deltoid. Exercitiul prezinta o tehnica simpla de executie ce permite lucrul cu greutati destul de mari. Fiind un exercitiu de baza, acesta va fi efecutat la inceputul programului de antrenament pentru umeri.

Impins de la piept cu haltera:

1. Asezati-va pe o banca si prindeti haltera cu o priza in pronatie(palmele fiind orientate in fata).

2. Distanta dintre palme trebuie sa fie putin mai mare decat latimea umerilor.

3. Impinge-ti haltera in sus, pana cand bratele sunt aproape complet intinse. Nu blocati coatele in pozitia “Final”. In felul asta veti mentine o tensiune constanta asupra deltoidului pe toata durata miscarii. Trageti aer in piept pe masura ce greutatea este ridicata si expirati in timpul miscarii de coborare.

4. Lasati haltera sa coboare spre poztia de “Start” intr-un ritm lent si controlat.

5. In acest moment puteti incepe urmatoarea repetare. Executati 4-5 serii a cate 8-10 repetari.

VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Impins de la piept cu haltera, 10.0 out of 10 based on 2 ratings