Valina, leucina, si izoleucina fac parte din grupa aminoacizilor cu lanturi ramificate. Aceste tipuri de aminoacizi joaca un rol important in sinteza proteinelor si in buna functionare a sistemului imunitar. Odata cu cresterea intensitatii si a duratei antrenamentului, organismul foloseste tot mai multi aminoacizi cu lanturi ramificate. Refacerea acestor tipuri de aminoacizi poate fi asigurata daca in alimentatia noastra sunt incluse proteine de o calitate superioara.

In urma unor studii efectuate de catre cercetatorii de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, s-a ajuns la concluzia ca persoanele adulte au nevoie de o cantitate de proteine de 2-3 ori mai mare decat cea recomandata in prezent la nivel mondial. Recomandarile initiale in ceea ce priveste consumul de proteine si aminoacizi aveau la baza o tehnica de laborator numita balanta de azot, asta datorita faptului ca organismul elimina azot atunci intrebuinteaza aminoacizi ca sursa de combustibil. Astfel, masurarea raportului dintre consumul si aportul de aminoacizi le-a permis cercetatorilor sa aproximeze necesarul de proteine.

Tehnicile mai avansate ce utilizeaza trasori radioactivi, au evidentiat faptul ca aceste estimari nu sunt corecte.  Sportivii, in special culturistii, ar trebui sa foloseasca suplimente cu aminoacizi cu lanturi ramificate pentru ca acestia joaca un rol foarte important in sinteza proteinelor si cresterea masei musculare.

VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)