Chinezii acum 4000 de ani nu erau  deloc straini de tehnica masajului, chiar daca nu beneficiau de mijloace media pentru a-l promova si a-l aduce la rang de afacere.

masaj metode de masaj, terapie masaj, masj relaxare, masaj talpi, masaj pietre, masaj sanatate

 

 

Nici egiptenii nu erau straini de asta din moment ce picturi murale din anii 2300 I.H  infatiseaza “vindecatorii”  in exercitiul aplicarii masajului asupra pacientului.

Ca de obicei romanii si grecii au fost cei care au observat imensul potential al acestui mod de relaxare astfel incat au adoptat metoda ca principal mijloc de tratare si calmare a durerilor.

Iulius Caesar care suferea de o nevralgie permanenta profita zilnic de efectele relaxante ale masajului.

Si cu ocazia asta mai si reducea stratul adipos, caci sa nu credeti ca masajul anticelulitic ar fi un apanaj al civilizatiei moderne..

Una peste alta trebuie stiut ca masajul este  legitimat ca practica medicala in tratatele lui Hipocrat, parintele medicinei.

Iata deci ca el nu reprezinta vreo forma alternativa sau amatoriceasca de tratament , ci ne aflam in fata unui fenomen medical atestat cu drepturi depline..

Tonul era deci dat.Nu mai ramanea decat ca fiecare tara sa-si perfectioneze propriile tehnici , astfel ca astazi masajul este unanim acceptat si utilizat in spitale , clinici de tratament si recuperare si in saloanele specializate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Masaj - Efectele benefice ale masajului, 10.0 out of 10 based on 1 rating