Morinda citrifolia(arborele din ale carui fructe se obtine Noni Sirop) este un arbore mereu verde ce se gaseste in Polinezia, Australia si Asia de Sud. Din punct de vedere al inaltimii acesta poate varia de la cativa zeci de cm pana la 10 m inaltime. Acest arbore nu este insa cunoscut datorita infatisarii ci datorita compozitiei incredibil de bogata in substante biologic-active  a fructelor sale.

Fructele de Noni contin 18 feluri de aminoacizi,  multi esentiali,  pe care organismul nostru nu ii poate sintetiza,  insa  absolut necesari pentru buna functionare a organismului. Dupa cum bine e cunoscut, aminoacizii sunt substantele constituente ale proteinelor. Mineralele prezente in fructul noni -respectiv in Noni Sirop- cum ar fi sodiul, potasiul, fierul, manganul si magneziul completeaza necesarul zilnic de minerale al organismului. Vitaminele din fructul Noni au un rol esential in buna functionare a organismului. Pe langa cele mai sus mentionate Noni Sirop mai contine si alti compusi cu efect antioxidant cu rol in protectia celulelor impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi. Unul din cei mai importanti constituenti ai Noni Sirop este molecula de Proxeronina, ce duce la producerea Xeroninei, la nivelul ficatului.

Xeronina prezenta in compozitia Noni Sirop e extrem de importanta pentru organism deoarece participa la numeroase procese fiziologice vitale. Deasemenea Xeronina intra in compozitia enzimelor, sprijina functionare in parametrii normali a celulelor, a sistemului imunitar si hormonal.Factorii cei mai frecventi care cauzeaza cresterea necesarului de Xeronina al organismului sunt stresul, efortul mental si/sau fizic intens. Deoarece alimentele pe care le consumam zilnic contin un procent redus de Proxeronina, este necesar sa aducem un surplus de Proxeronina, in acest caz cel mai bun produs care poate face acest lucru este Noni Sirop de la Calivita.


VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 9.9/10 (13 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +13 (from 13 votes)
Noni Sirop, 9.9 out of 10 based on 13 ratings