Multi viitori parinti nu cunosc faptul ca alimentatia mamei in timpul sarcinii precum si alimentatia nou-nascutului in primele cateva luni de viata  pot sa aiba efecte negative  pe termen lung asupra viitorului adult.

Oamenii de stiinta de la Johns Hopkins Medical School au facut un studiu pe aproximativ 7 500 de femei si barbati, a caror varsta era cuprinsa intre 40-70 ani, si au aflat ca adultii cu picioare scurte si cei scunzi prezinta un risc marit de aparitie a diabetului, rezistentei la insulina, hiperglicemiei si obezitatii. S-a constatat ca adulti scunzi nu au avut parte de o alimentatie corespunzatoare in timpul dezvoltarii fetale, ori in copilarie, fapt ce a influentat in mod negativ metabolismul si statura acestora.

Deasemenea, exista pericolul ca semne ale obezitatii sau diabetului sa apara inca din copilarie, motiv pentru care este absolut necesar ca micutii sa fie invatati de mici sa se hraneasca sanatos si sa faca sport. Insa acest lucru nu este inteles de cine trebuie, prin urmare orele de educatie fizica si sport din scoala generala sunt fie nepotrivite, sau ca sa fie si mai usor, nu exista deloc.

In loc sa punem pe primul loc sanatatea urmasilor nostri, in vremuri de criza preferam sa renuntam pur si simplu la aceasta disciplina. Cei care ne conduc si directorii de scoli ar trebui sa stie ca acei bani, pe care reusesc sa-i stranga(daca nu-i fura), ca urmare a eliminarii orelor de educatie fizica din scoli, se vor reflecta mai tarziu in costuri medicale foarte piperate.

VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)