• CineExercitii pentru brate la helcometru nu-si doreste brate mai mari atunci cand decide sa mearga la sala? Orice raspuns negativ nu-si are rostul in cazul de fata. O pereche de brate impresionante e imediat remarcata si in timp ce un biceps cu varf e ceva frumos, bratele tale nu vor  iesi cu adevarat in evidenta  fara tricepsi solizi.
  • Partea superioara a bratelor inseamna 2/3 tricepsi, deci acestia contribuie  cel mai mult la masivitatea bratelor. Un antrenament  eficient al bratelor impune dedicare, munca grea si programare atenta. Cheia e sa-i epuizezi, dar sa le lasi si un timp adecvat de refacere, astfel incat sa fie iarasi gata de antrenament cat mai repede.
  • Cu ajutorul acestui program de antrenament pentru triceps, iti vei dezvolta bratele intr-un mod la care nici n-ai visat pana acum.

Program pentru triceps

ZIUA

EXERCITIU

SERII

REPETARI

PAUZA

 

 

 1

Flotari inverse la banca, cu greutate aditionala

4

8

2 min.

Impins cu priza ingusta

4

10

2 min.

Extensii cu gantera deasupra capului, cu un brat

3

12

90 sec.

Extensii cu bara la helcometru

3

10**


 

 

 

 

2

Impins cu priza ingusta

3

8


superset cu

Flotari cu palmele apropiate

3

pana la epuizare

2 min.

Din culcat, extensii cu bara EZ

4

10

2 min.

Extensii la helcometru

4

12**

90 sec.

Legenda: ** – Executa seturi descrescatoare la ultimele 1-2 serii.

exercitii pentru triceps efectuate cu haltera la banca de impins de la piept cu haltera


  • extensii cu bara Ez din stand culcat pe banca orizontala Sa-ti lucrezi  tricepsii in ziua de piept are sens din punct de vedere anatomic, dar nu-ti va permite  sa ii lucrezi asa de eficient cum ai face-o  daca i-ai antrena separat.  Totusi, daca ii antrenezi separat,  s-ar putea sa nu se refaca in timp util pentru a putea ajuta la impinsul din culcat. E dificil sa acorzi atentie egala tuturor grupelor musculare fara sa supraantrenezi vreuna.
  • Dar, ca sa vezi cu adevarat rezultate, incearca sa acorzi bratelor  o zi separata de antrenament. Bratele vor creste  si daca le lucrezi  conform separarii  antrenamentelor in miscari de tras sau de impins, dar vor “exploda” cu adevarat daca le acorzi  intreaga atentie intr-o sesiune  separata de antrenament.
  • Repeta programul din tabelul de mai sus de 2 ori pe saptamana; daca nu-l poti face  decat 1 singura data, alterneaza  saptamanal cele 2 antrenamente.  Daca te antrenezi 6-7 zile pe saptamana, vei gasi fara indoiala timp.  Daca nu, incearca sa strecori unul din aceste antrenamente in ziua de picioare, ca sa ataci o data in plus tricepsul.

 


flotarile cu priza ingusta sunt un exercitiu pentru triceps ce va ajuta sa dezvoltati masa musculara a bratelor

  • Si acum, in incheiere, o scurta lectie de anatomie.  Muschiul triceps are trei capete distincte: lung, lateral, si median. Posibilitatea izolarii fiecaruia e inca subiect de dezbatere, dar adoptarea diferitelor pozitii ale bratului pune accentul in mod diferit  pe cele trei capete.
  • Acest program de antrenament le ataca pe toate 3, dezvoltandu-ti tricepsul la intregul potential. Retineti faptul ca orice miscare incompleta  se va reflecta negativ asupra dezvoltarii si cresterii tricepsului.
  • La fiecare exercitiu, fa miscarea completa, contracta puternic tricepsul la varful miscarii si metine contractia pentru un moment inainte de a reveni la pozitia de plecare.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)