program antrenament pentru piept

1. Includeti in programul de antrenament pentru piept cel putin un exercitiu  care sa fie indreptat spre fiecare zona  majora a muschiului pectoral (superioara, mediana si inferioara).

2. Alegeti cel putin 2 miscari  de impins, fiecare pentru o zona diferita  a pieptului si executati-le  la inceputul antrenamentului, cand sunteti mai puternici.

3. Incepeti programul cu o miscare pentru partea ramasa in urma  si faceti o  a doua  miscare mai tarziu  in antrenament pentru a o aduce la nivelul celorlalte parti. De asemeni,  incercati sa rotiti care zona sa fie lucrata mai intai de la un antrenament la altul in asa fel incat  sa antrenati o zona  usor  diferita a pieptului cand nivelul de energie e maxim.

4. Adaugati o miscare pentru partea interna sau externa pentru a introduce varietate antrenamentelor  voastre si pentru a preveni  stagnarea.

5. Executati miscari de izolare dupa impinsuri, folosind din nou  diferite unghiuri pentru a lucra parti diferite ale pieptului.

6. Daca va antrenati pentru masa,  dupa incalzire  faceti 2-3 serii intr-un interval de 8-12 repetari. Pentru forta, faceti seturile cu 4-6 repetari.


In continuare puteti vedea un exemplu de antrenament pentru masa care se concentreaza pe pectoralii superiori, dar care lucreaza toate zonele pieptului (programul nu include seturile de incalzire):

EXERCITII / ZONA TINTA

SERII

REPETARI

Impins din inclinat / Pectoralii superiori

3

8

Impins din culcat orizontal cu gantere / Pectoralii mediani

3

8

Impins declinat la aparatul Smith / Pectoralii inferiori

3

10

Fluturari cu gantere din inclinat / Pectoralii superiori

3

12

Fluturari la cabluri orizontal / Partea interna

3

12

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (7 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)
Construiti-va programul pentru piept, 10.0 out of 10 based on 7 ratings