Ouale sunt bune, dar trebuie neaparat sa le gatiti? ou

Cercetarile arata ca ouale au o gramada de beneficii pentru musculatura si sanatate, dar tineti minte ca e o idee buna sa fierbeti, prajiti sau coaceti ouale inainte de a le consuma, din doua motive:

  • evitati infestarea cu salmonela
  • cresteti cantitatea de proteine absorbite.

Daca infestarea cu salmonela nu e asa de riscanta, deoarece doar un ou la fiecare 20.000 este, potrivit statisticilor, infestat, iar in ceea ce priveste proteinele situatia e clara, ouale gatite sunt digerabile in proportie de 90,9%, in timp ce ouale crude, doar in proportie de 51,3%.

Prin urmare, beneficiati de mai multa proteina de pe urma unui ou gatit decat de pe urma unuia crud.

Alt motiv pentru care oul e bun, este valoarea biologica a acestuia care este 93,7%. Comparati aceasta cifra cu 84,5% pentru lapte, 76% pentru peste si 74,3% pentru carne de vita.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)