Multi au incercat sa ponegreasca genuflexiunile, prezentand acest exercitiu ca pe unul foarte agresiv pentru spate si genunchi. Sigur, el poate fi considerat ca fiind foarte solicitant pentru articulatiile genunchilor, da nu mai mult decat baschetul sau sporturile de viteza. Pentru indivizii cu spate si genunchi sanatosi, genuflexiunile reprezinta unul dintre cele mai bune exercitii pentru imbunatatirea fortei, masei musculare, performantei sportive si a starii de sanatate pe termen lung.

Greutuatile mari iti vor creste masa musculara  si forta, in plus vor mari densitatea musculara si osoasa- si te asigur ca atunci cand vei fi la pensie, vei da o mare importanta densitatii osoase decat pana acum. Vreau sa spun ca ai de ales intre  o posibila fractura de col femural, petrecandu-ti batranetea print-un  azil, sau sa ramai acelasi tip sanatos si puternic care ii va vizita la azil pe prietenii lui care nu au fost la fel de inspirati.

Pregatirea:

  • Asaza o bara pe 2 suporti cu inaltimea putin sub cea a umerilor si incarc-o cu greutati. (fi rezervat la inceput daca nu ai mai facut pana acum genuflexiuni, trebuie intai sa inveti miscarea). Apuca bara cu mainile aflate la o distanta ceva mai mare decat latimea umerilor, apoi paseste sub bara si aseaz-o sub trapez. Cand vei trage omoplatii unul spre celalalt, bara se va aseza confortabil pe baza gatului tau. Ridica bara de pe suport, si fa un pas in spate. Picioarele trebuie sa fie departate la latimea umerilor, genunchii usor indoiti. Incordeaza muschii lombari si abdominali, contracta fesierii si aliniaza capul cu coloana vertebrala, tinand privirea inainte.

Coborarea:

  • Pentru a initia genuflexiunea, flecteaza genunchii si soldurile simultan, coborand trunchiul cat de jos poti fara insa a permite aplecarea lui in fata cu mai mult de 45 de grade de la linia verticala. Asigura-te ca ai calcaiele lipite de podea.

Ridicarea:

  • Contracta muschii fesieri si impinge-i inainte cand incepi sa te ridici. Tine genunchii departati la aceasi distanta, iar soldurile si umerii trebuie sa se miste la acelasi unghi, pentru ca daca soldurile urca prea repede, cresti unghiul trunchiului si risti sa-ti accidentezi regiunea lombara. Cand ajungi la pozitia de sus, mentine genunchii intr-o usoara flexie.
VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)