Ramatul cu ganteraramat cu gantera pe banca cu un brat este  un exercitiu ce implica doar musculatura din partea partea bratului solicitat. Deasemenea, acest exercitiu ofera o buna izolare a musculaturii spatelui.  Ramatul cu gantera este un exercitiu dificil  mai ales pentru incepatori, care au tendinta de a ridica greutatea spre piept. Orice culturist experimentat sau instructor  iti va spune ca gantera trebuie dusa spre inapoi, spre sold, pe masura ce ridici gantera, traiectoria descrisa fiind o curba.  La ridicarea ganterei, trebuie sa se simta ca se strange tot spatele intr-un loc, incordarea maxima resimtindu-se la nivelul regiunii omoplatilor. Pentru o stabilitate mai buna si in acelasi timp pentru a nu misca trunchiul in timpul exercitiului,  recomand sprijinirea bratului si a genunchiului  opuse celui cu care se lucreaza, pe o banca orizontala, exact ca in imaginea alaturata. 

Ramat cu gantera din aplecat:

1. Apuca o gantera si aseaz-o langa o banca orizontala. Sprijina-te cu bratul si cu genunchiul drept pe banca, dupa care apuca gantera cu mana stanga, cu o priza in semi-pronatie(palma sa fie orientata spre interior).

2. Folosirea unei banci orizontale ca sprijin, te va ajuta sa-ti mentii spatele drept si aproape paralel cu podeua. In felul asta, riscurile unei accidentari sunt mult diminuate.

3.structura si functia muschiului marele dorsal Ridica gantera in asa fel incat, traiectoria miscarii sa poate fi asemanata cu o curba. Cu cat ridici coatele mai sus, cu atat exercitiul este ma eficient iar contractia asupra marelui dorsal este mai puternica. Incearca sa mentii aceasta pozitie timp de 1-2 secunde.

4. Coboara gantera intr-un ritm lent si controlat. Cand ai ajuns in pozitia de “Start”, lasa gantera sa traga mai mult umarul spre podea, astfel incat sa simti o intindere mai puternica de-a lungul marelui dorsal.

5. Nu te odihni cand ai ajuns in pozitia de “Start” ci incepe imediat urmatoarea repetare. Executa 3-5 serii a cate 10 repetari.

6. Trage aer in piept in timp ce ridici gantera, si expira atunci cand aceasta este coborata.

Ramatul cu gantera este un exercitiu excelent pentru acumulare de masa musculara. Cu toate astea, nu trebuie neglijat un alt aspect, care poate fi intalnit atat la incepatori, cat si la cei avansati, si anume dificultatile legate de priza. Pentru a preveni eventualele accidentari si a usura executia ramatului cu gantera, se folosesc asa numitele ghingi pentru incheieturi, care te vor ajuta sa nu mai scapi ganterele si de ce nu, sa te antrenezi cu greutati mai mari.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Ramat cu gantera din aplecat cu sprijin pe celalalt brat, 10.0 out of 10 based on 3 ratings