La ramatul cu haltera din stand aplecat, precum si la indreptari, pe langa musculatura antebratelor, cu ajutorul careia se apuca si se sustine greutatea, mai sunt implicati si umerii.  Este important de retinut ca muschii vizati sunt cei ai spatelui si trebuie sa ne concentram atentia asupra lor. Bratele nu trebuie sa fie folosite prea mult. O alta grupa musculara, de care trebuie tinut cont in timpul antrenarii musculaturii spatelui superior, este cea a muschilor lombari, care sunt muschi stabilizatori, fiind solicitati permanent la mentinerea pozitie stand.

Atunci cand se executa ramat cu haltera din stand aplecat,  priza trebuie sa fie cat mai larga pentru a impiedica implicarea bicepsilor si a solicita spatele. Bara trebuie adusa deasupra abdomenului, dar nu prea aproape de piept pentru a nu implica prea mult bicepsii. Majoritatea culturistilor efectueaza  acest exercitiu cu greutati mari si de aceea, de cele mai multe ori, se apeleaza la miscari trisate(de obicei traiectorie prea scurta, elan din corp, implicarea musculaturii picioarelor). Se accepta aceste trisari, dar spre finalul seriei, si se tine cont si de umeri, care trebuie sa fie ridicati la maximum in timpul miscarii.

Totusi, cand se lucreaza cu greutati mai mici sunt toate sansele ca executia sa fie cat mai stricta(sa se izoleze mai bine muschiul), dar trebuie amintit faptul ca in ambele cazuri, cel mai important lucru este sa se duca umerii cat mai inspre inapoi, sa se incordeze cat mai mult musculatura spatelui, sa se foloseasca bratele cat mai putin si sa nu se ridice trunchiul, prin deschiderea unghiului dintre coapse si spate.

Ramat cu haltera din stand aplecat:

1. Se porneste din pozitia stand, cu talpile departate la latimea umerilor si cu genunchii usor indoiti.

2. Apleaca trunchiul inainte pana ce unghiul dintre acesta si podea este de 45 de grade. Pe toata durata exercitiului, spatele trebuie mentinut intr-o pozitie dreapta pentru a evita accidentarile.

3. Apuca haltera cu o priza in pronatie(cu palmele catre corp). Priza trebuie sa fie cat mai larga pentru a diminua implicarea muschiului biceps in miscare. Tine spatele drept si privirea inainte.

4. Contracta izometric muschi abdominali, inspira si ridica haltera pana cand aceasta atinge zona superioara a abdomenului.

5. Coboara haltera intr-o maniera lenta si controlata. Expira pe masura ce greutatea este coborata catre pozitia de “Start“.In cazul in care va antrenati cu greutati mari, este recomandat sa va protejati spatele prin folosirea centurilor.

6. Miscarea este identica si pentru urmatoarele repetari. Executa 4-5 serii a cate 8-10 re[etari.

VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 10.0/10 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Ramat cu haltera din stand aplecat, 10.0 out of 10 based on 6 ratings