Ramatul la scripete din sezand, este probabil cel mai usor exercitiu pentru spate. Iti permite sa soliciti arii specifice ale muschiilor spatelui, pentru a le stimula cresterea, datorita numeroaselor tipuri de manere existente. Din acest punct de vedere este mult mai bun decat ramatul cu bara sau ramatul la aparat  care nu ofera o asemenea varietate. Pe de alta parte, ramatul la  scripete din sezand poate genera un stres nedorit in zona lombara- insuficient  pentru dezvoltarea muschiilor  lombari, dar suficient pentru accidentarea coloanei vertebrale, mai les daca misti excesiv trunchiul in timpul exercitiului.

Spre deosebire de aparatele pentru ramat, la ramatul din sezand, la scripete, nu este prea usor sa lucrezi cu o singura mana. Lucrand cu ambele maini simultan inseamna putina intindere a muschiilor la inceputul miscarii si o contractie incompleta la finalul miscarii. Cu alte cuvinte, antrenamentul bilateral te forteaza sa reduci cursa miscarii si nu te lasa sa lucrezi muschii pe toata cursa posibila.

Ramtul la scripete din sezand poate fi un excelent exercitiu pentru trapezul inferior. Secretul sta in miscarea omoplatilor cand intinzi mainile si sa ii apropii cat mai mult cand tragi mainile spre corp. Este bine sa ramai 1-2 secunde in pozitia de contractie maxima si sa duci mainile cat mai jos posibil. Utilizarea unei greutati prea mari va impiedica miscarea ampla a omoplatilor, reducand astfel solicitarea trapezului inferior.

Pentru stimularea deltoizilor posteriori, trebuie sa duci mainile cat mai sus posibil, si sa folosesti ca maner, o bara dreapta si o priza mai larga. Du bara la piept si tine coatele cat mai sus posibil! De asemenea, de notat este ca ducerea cat mai in spate a coatelor mareste implicarea deltoizilor. Pentru a beneficia de aceasta, poti folosi un maner care se poate departa sau o franghie in loc de maner. Desi este usor sa folosesti greutati mari, aacesta este de obicei rezultatul unei miscari excesive a trunchiului, fiind de preferat sa eviti acest lucru.

VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)