Puteti adopta cel putin 2 strategii pentru prevenirea bolilor cardiovasculare:

  • Prima e aceea de a dimunua ingestia de colesterol si de grasimi saturate. Chiar daca acestea  din urma nu reprezinta, probabil, o cauza directa a bolilor de inima, cercetartorii estimeaza la 20% contributia lor la aceste boli.
  • A doua, fara indoiala cea mai importanta, e cresterea nivelului de antioxidanti  in organism. In primul rand, antioxidantii protejeaza stratul intern al vaselor de sange in cazul diverselor “lovituri”, reparandu-le inainte  ca alte substante sa profite  pentru a se instala acolo (placi de aterom). In al doilea rand, au o mare putere anticoagulanta, adica fac sangele “mai limpede” si “mai putin gros”. Insa, spre deosebire de aspirina, nu prezinta efecte secundare pe termen lung, cum ar fi sangerarile gastro-intestinale, ce pot fi uneori fatale, iar puterea lor nu e alterata de un nivel ridicat al adrenalinei in sange.

Altfel spus, antioxidantii si mai ales proantocianidele, o familie de bioflavonoide pe care le gasim mai ales in fructe si legume de culoare albastra sau rosie si in unele de culoare  galbena, contribuie la reducerea hiperactivitatii plachetelor sangvine ce ar fi putut sa se lipeasca in numar mare pe peretii arteriali. Aceasta actiune reduce deci riscul formarii cheagurilor de sange mortale si creste sansele de a pastra o stare mai buna de sanatate.

VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Sfaturi de prevenire a bolilor cardiovasculare, 7.0 out of 10 based on 3 ratings