Ca o scurta prezentare, halterele sunt sport olimpic de o buna perioada de timp si care includ urmatoarele stiluri: aruncat,smuls si total. Cuvantul ce caracterizeaza cel mai bine acest sport este “explozie”, deoarece halterele sunt un sport in care este nevoie sa se exercite o forta maxima, pentru o perioada scurta de timp, de numai cateva secunde.

In acest caz, creatina reprezinta suplimentul ideal pentru halterofili, deoarece aceasta contribuie la amplificarea nivelelor musculare de creatina fosfat, fapt ce le ofera sportivilor, in acest caz halterofililor, posibilitatea de a se antrena mai intens, mai ales spre sfarsitul sesiunii de antrenament, cand oboseala este nelipsita.

In urma unui studiu efectuat de catre antrenorul irlandez de haltere Flanagan Eamonn, s-a ajuns la concluzia ca cea mai buna metoda de administrare a creatinei este urmatoarea:

  • prima etapa o constituie faza de incarcare. In aceasta perioada se consuma cate 20 de grame de creatina zilnic, timp de 5-7 zile.
  • a doua etapa este cea de mentinere, cand se administreaza cate 5 grame pe zi de creatina.

Acesta mai subliniaza faptul ca, si anume creatina, nu duce imediat la imbunatatirea performantei sportive. Ceea ce face creatina este sa ii ajute pe sportivi sa se antreneze cu greutati mai mari, ceea ce, usor usor, are ca efect imbunatatirea puterii,fortei si a performantelor.

VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)