Fenomenul nu are loc numai in mintea ta: stresul te face  cu adevarat sa tanjesti  la dulciuri. O demonstreaza si un studiu efectuat  de curand  la Montclair State University(New Jersey).

Cercetatorii au pus la dispozitia celor 2 grupuri  de subiecti-cu un nivel scazut, respectiv crescut  de stres – 4 boluri  care contineau struguri, chipsuri, alune si bomboane. Toata lumea a ingurgitat cam aceleasi cantitate de chipsuri si alune, insa participantii cu un nivel ridicat de stres au consumat de 5 ori mai multe bomboane si de 4 ori mai multi struguri decat subiectii relaxati.

Un motiv ar fi acela ca alimentele cu un continut ridicat de zaharuri  simple(precum bomboanele) maresc nivelul de serotonina-elementul chimic care genereaza senzatia de “bine”  la nivelul creierului.

Exista insa o problema:dulciurile de genul asta te fac mai fericit(sau macar mai multumit) pe moment, dar nu iti reduc nivelul de stres.Iata insa  o modalitate prin care poti lupta si cu stresul, si cu circumferinta abdomenului tau: oamenii de stiinta danezi au descoperit ca persoanele  care fac exercitii fizice-de orice natura si la orice intensitate-timp de 2 ore /saptamana(adica aproximativ 17 minute pe zi) riscul de a se simti extrem de stresate este cu 61%  mai mic pentru sedentari

VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Stresul - inamicul siluetei tale, 10.0 out of 10 based on 1 rating