O consecinta a reducerii masei musculare la varstnici e scaderea capacitatii fizice, a independentei si a calitatii vietii. Masa musculara se reduce ca o consecinta a diminuarii nivelelor de hormoni anabolici, a lipsei de activitate fizica si a unei alimentatii nesanatoase.

Varstnicii pot sa-si mentina sau chiar sa-si dezvolte masa musculara cu ajutorul exercitiilor, suplimentelor cu proteine si a creatinei monohidrat.

Oamenii de stiinta din Canada, in urma unor cercetari amanuntite, au constatat ca momentul in care sunt administrate suplimentele e foarte important pentru potentarea efectelor acestora in ceea ce priveste dezvoltarea masei musculare la persoanele in varsta.

Daca suplimetele cu proteine sau creatina monohidrat sunt administrate chiar inainte sau dupa exercitiile cu greutati, acest lucru are ca efect cresterea circulatiei la nivelul muschilor, ceea ce duce la accelerarea procesului prin care aminoacizii si creatina sunt transportati la tesuturi.

Nutritionistii recomanda persoanelor in varsta sa foloseasca supimente pe baza de proteine si creatina pentru asi mentine sau dezvolta masa musculara, mai ales daca sunt consumate in perioada maxima oxigenare musculara.

VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Suplimentele cu creatina si proteine pentru varstnici, 10.0 out of 10 based on 1 rating