Putini dintre cei ce citesc acest blog au luat cursuri de kinesiologie (stiinta miscarii), insa o intelegere de baza a acestei discipline e esentiala pentru a determina cum pozitia bratelor si palmelor poate influenta dezvoltarea tricepsului.

Incearca sa raspunzi corect la urmatoarele 3 intrebari despre antrenamentul tricepsilor, pentru a invata cum sa-ti dezvolti toate cele 3 capete ale muschilor tricepsi.

1) Atunci cand faci miscari pentru triceps cu bratele pe langa corp, folosind o priza in pronatie (palmele orientate in jos), cum ar fi impinsul in jos la helcometru, care dintre cele 3 capete ale tricepsului e cel mai solicitat?

Priza pronatie

A) Capul lateral (exterior);  

B) Capul lung;

C) Capul median;

D) Toate cele 3 capete sunt solicitate in mod egal;

  • RASPUNS: Priza clasica, pronatie (palmele in jos) pune accent pe capul lateral. In cazul nostru, raspunsul corect este A. Observati ca nu am spus “izoleaza“, asta deoarece e imposibil sa izolezi complet un anumit cap al tricepsului. Dar, in aceasta situatie, capul lateral preia cea mai mare parte din efort.

2) In timpul exercitiilor pentru triceps cu priza inversa (supinatie/palmele in sus), cum ar fi extensiile inapoi cu priza inversa la cablu, care dintre cele 3 capete e cel mai solicitat?

Priza supinatie

A) Capul lateral;

B) Capul lung;

C) Capul median;

D) Toate capetele sunt solicitate la fel;

  • RASPUNS: Utilizarea unei prize in supinatie(cu palmele in sus) face ca efortul sa fie concentrat asupra capului median, un muschi mai mic decat celelalte doua, responsabil cu stabilizarea articulatiei cotului. Raspunsul corect este C. Fiind un muschi destul de mic, coroborat cu tipul de priza folosit, nu vei putea folosi greutati  mari. Asadar, iti recomand sa faci tipul asta de exercitii la sfarsitul antrenamentului pentru tricepsi.

3) Atunci cand faci exercitii pentru triceps in care bratele sunt pozitionate deasupra capului ( extensii deasupra capului cu o gantera, bara Ez sau la cablu), care dintre cele trei capete ale tricepsului e cel mai solicitat?

Bara deasupra capului

A) Capul lateral;

B) Capul lung;

C) Capul median;

D) Toate cele trei capete mentionate mai sus sunt stimulate in mod egal;

  • RASPUNS: Capul lung al tricepsului traverseaza articulatia cotului, ceea ce inseamna ca singura modalitate de a-l intinde la maxim il reprezinta executarea unor exercitii in care bratul e pozitionat deasupra capului. Un muschi care nu e pe deplin intins, nu beneficiaza de o contractie maxima. Asadar, efortul e transferat asupra capului lung al tricepsului in momentul in care bratele sunt pozitionate deasupra capului, de unde tragem concluzia ca varianta B e cea corecta.

VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 9.5/10 (17 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +9 (from 11 votes)
Test: Antrenamentul pentru triceps, 9.5 out of 10 based on 17 ratings