Dupa doctorul Balch, tratamentele efectuate numai cu acid folic(vitamina B9) ii ajuta pe bolnavii de cancer sa-si prelungeasca vitamina b9 b6 b12 viata cu cateva luni sau chiar cu cativa ani, dar si acest lucru este un pas mare in directia cea buna, date fiind cunostiintele si mijloacele medicinei actuale. Totul ne face sa credem ca unii antioxidanti au proprietati ce le permit sa lupte mai cu seama impotriva anumitor tipuri de cancer. Doctorul Balch ne prezinta rezultate ale unor studii care dovedesc ca acidul folic(vitamina B9)  diminueaza durerile si efectele secundare ale chimioterapiei.

Un alt indiciu care subliniaza proprietatile antioxidante ale acidului folic(vitamina B9)  in timpul cancerului este faptul ca, cu cat cancerul este intr-un stadiu mai avansat, cu atat este mai importanta forma oxidata a acidului folic, mai ales in cazul cancerului ovarian. Efectele antioxidante ale acidului folic in combaterea anumitor tipuri de cancer al organelor de digestie-colon, ficat, pancreas-par sa fie mai bine cunoscute.  O lipsa de acid folic(vitamina B9) ar putea, de asemenea, sa creasca riscurile cardiovasculare si de criza cardiaca. Intr-adevar, acidul folic(vitamina B9), singur sau asociat cu  vitaminele B6 si B12 , are puterea de a diminua colesterolul si homocisteina, doi factori majori in bolile cardiace. La fel, 50% dintre persoanele bolnave de artrita sufera de o carenta de acid folic(vitamina B9).

Iata de ce persoanele susceptibile de bolile deja enumerate ar trebui sa ia suplimente  de vitamina B9(acid folic),  repartizate in trei doze de cate 400 mcg. Nu exista riscuri de intoxicare, intrucat este vorba de o vitamina hidrosolubila, care prin urmare se elimina usor.

Recomandari: Vitamina B9

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)